El Colectivo Sin Vivienda denuncia davant dels jutjats de Terrassa l'incompliment de les lleis antidesnonaments

L'entitat denuncia que el decret 17/2019, aprovat per la Generalitat per combatre els desnonaments, segueix sense aplicar-se a la ciutat

Membres del Colectivo Sin Vivienda aquest dijous als jutjats de Terrassa.
Membres del Colectivo Sin Vivienda aquest dijous als jutjats de Terrassa. | Marc Solé
30 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:06h
El Colectivo Sin Vivienda (CSV) ha organitzat una acció reivindicativa aquest dijous davant dels Jutjats de Terrassa per a demanar l'aturament dels desnonaments a la ciutat. En aquesta línia, denuncien que el decret 17/2019, aprovat per la Generalitat el passat desembre per combatre els desnonaments, segueix sent violat "dia rere dia per jutges i bancs".

El Decret Llei 17/2019 va ser aprovat el 23 de desembre per la Generalitat i proposa mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge a Catalunya. El document consta de tres punts; combatre les situacions d'emergència residencial, augmentar el nombre d'habitatges protegits en règim de lloguer i contribuir a la moderació dels preus dels lloguers.

La concentració, que estava convocada per a les 10.30 h d'aquest dijous, ha comptat amb un centenar de membres de l'entitat social. Primer, s'hi ha llegit un escrit reivindicatiu acompanyat de crits de "Sí se puede" i més tard s'ha procedit a entregar el document a les autoritats judicials.
 

Concentració del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa Foto: Marc Solé


Segons ha explicat a LaTorre el  membre del CSV Karim El Otmani, l'acció s'ha dut a terme per a demanar que els jutges "dictin en favor de les lleis que afavoreixen els drets de les famílies vulnerables i no els dels bancs". L'activista ha lamentat que l'aplicació de la llei no hagi fet minvar el nombre de desnonaments i ha avisat que seguiran aturant desnonaments "fins que faci falta.

 
Segons El Otmani, CSV té constància de 200 famílies afectades a Terrassa, però esta segur que "n'hi ha moltes més". També ha afegit que "no permetran que cap més família terrassenca es quedi al carrer". Fonts de CSV han manifestat que actuaran amb perseverancia perquè el Decret Llei 17/2019 sigui aplicat. Fins a dia d'avui, tot i entrar en vigor el gener de 2020, denuncien que l'article no s'ha complert, cosa que "afavoreix els bancs i perjudica a les famílies". 

 

 

  •