Terrassa instal·la sis nous desfibril·ladors i ja en té 43 en espais públics

Els nous instruments han estat instal·lats als Camps Municipals de Poble Nou, Sant Pere Nord, Sant Llorenç, Les Arenes, La Maurina, i al Casal Cívic Francisca Redondo

LaTorre
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:38h
L'Ajuntament de Terrassa ha instal·lat sis nous desfibril·ladors (DEA) als seus carrers, ampliant així a 56 els espais cardioprotegits arreu de la ciutat. Aquests han estat instal·lats als Camps Municipals de Poble Nou, Sant Pere Nord, Sant Llorenç, Les Arenes, La Maurina, i al Casal Cívic Francisca Redondo, també situat en aquest últim barri.

Amb aquesta ampliació, la ciutat disposa ja de 43 espais municipals cardioprotegits amb desfibril·ladors, repartits pels set districtes de la ciutat, més 13 equips mòbils ubicats en cotxes patrulla de la Policia Municipal. Consulta aquí la localització de tots els DEA de la ciutat.

A més d'aquests 56 DEA, el Servei de Salut i Comunitat de l'Ajuntament disposarà pròximament d'un altre equip, en aquest cas en servei de préstec per a les entitats que ho sol·licitin quan celebrin determinats actes o esdeveniments en els quals sigui recomanable disposar d'un d'aquests aparells. Al llarg d’aquest any, el consistori organitzarà diferents accions formatives sobre RCP (reanimació cardiopulmonar) i ús dels DEAs obertes a la ciutat, per tal que hi hagi més persones que, en cas de necessitat, puguin intervenir quan sigui necessari.

A més, des del 2014, més de 450 treballadors i treballadores municipals, inclòs tot el personal de la Policia Municipal, han rebut aquesta formació. La formació impartida inclou tècniques de RCP  i utilització del DEA, i les persones formades reben un certificat de tres anys de validesa, que s'ha de renovar posteriorment.

Aquesta setmana, durant la Mitja Marató de Terrassa, un corredor va patir una aturada cardiorespiratòria, però va ser contrarestada gràcies a la intervenció d'un ciutadà i un policia, així com a la utilització d'un DEA. Ja el 2016, el mateix instrument de l'Estadi Olímpic Municipal va resultar decisiu per salvar la vida d'un espectador d'un partit de futbol que va patir una aturada cardiorespiratòria.