Terrassa manté el Pla d’Emergència Municipal activat malgrat el final del temporal

El Comitè d’Emergència s’ha reunit aquest dijous i ha acordat mantenir l’alerta fins a la normalització de les incidències

Comitè d'Emergència de Terrassa.
Comitè d'Emergència de Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
LaTorre
23 de gener del 2020
Actualitzat el 24 de gener a les 8:55h
Mentre l’episodi de llevantades generalitzat arreu del país va arribant al seu final, Terrassa ha decidit mediant el Comitè d’Emergència mantenir el Pla d’Emergència Municipal fins a la normalització de les incidències provocades pel temporal. S'espera que el temporal perdi força abans de divendres i la situació meteorològica queda encarrilada el cap de setmana.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest dijous al matí una reunió entre diversos regidors, personal tècnic dels diferents  serveis municipals i Creu Roja per avaluar els efectes del temporal Gloria a la ciutat, retornar la normalitat als espais públics i garantir el correcte funcionament dels serveis. 

La pluja constant durant els últims quatre dies ha provocat diversos estralls a la ciutat, la majoria dels quals relacionats amb caigudes d’arbres, petites inundacions o obstruccions causades pel moviment de mobiliari urbà a causa del vent, destacant la caiguda de la “M” del McDonald’s de Parc Vallès. A causa d'aquests contratemps, els Bombers han efectuat prop de 300 sortides a Terrassa i els municipis veïns.
 

Efectes del temporal a Terrassa. Foto: Adrià Costa


La gran acumulació d’aigua també ha causat l’esfondrament de dos murs a Can Palet de Vistalegre sense haver de lamentar danys personals. Altres conseqüències del temporal han estat talls de llum en barris com Ca n’Aurell, el Torrent d’en Pere Parres o el Polígon de Santa Margarida, com informaven diversos veïns a través de xarxes socials. Alguns d'ells encara no han estat solucionats.
 

Jordi Ballart visita un dels murs caiguts a Can Palet de Vistalegre Foto: Ajuntament de Terrassa

 

El pas del temporal per Terrassa ha deixat ratxes pròximes de més de 93 quilòmetres per hora en diversos districtes durant el dimarts, el dia més crític del temporal. Les precipitacions constants han deixat a Terrassa acumulacions de més de 100 litres. Durant l'episodi, el pla Inuncat, el Ventcat i fins i tot el Neucat han estat activats a la ciutat.