Dos atletes amb paràlisi cerebral participaran per cinquè any consecutiu a la Mitja Marató de Terrassa

17 persones voluntàries permetran un any més que en Xavi i en José Julio, usuaris de la Fundació Prodis, creuin la meta de l'emblemàtica cursa

Usuaris de Prodis amb un grup de voluntaris durant la Mitja Marató del 2019.
Usuaris de Prodis amb un grup de voluntaris durant la Mitja Marató del 2019. | Prodis
LaTorre
23 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:45h
Dos usuaris del Centre de Paràlisi Cerebral de Prodis correran a la XXI edició de la Mitja Marató de Terrassa, que enguany se celebra aquest diumenge 26 de gener. Per a aconseguir-ho, 17 voluntaris de l’Associació Esportiva per la Justícia Social de CCOO els empenyaran amb l’objectiu de cobrir els 21 quilòmetres de la cursa.

La col·laboració entre les dues institucions va iniciar-se el 2016, quan un grup de voluntaris va proposar el repte de córrer l’emblemàtica cursa amb persones de la fundació terrassenca. Ara, el 2020, materialitzaran l’acció per cinquena vegada consecutiva. D’aquesta manera, en Xavi i en José Julio, que han participat en totes les edicions des del 2017, comptaran amb l’ajuda dels voluntaris per a creuar la meta. 

Veus de Prodis asseguren que per als seus usuaris és una “gran oportunitat d’inclusió, igualtat i superació posible dels corredors i corredores voluntàries”. Des de la Fundació indiquen que iniciatives com aquesta ajuden a "trencar barreres socials, físiques i mentals i fer ressò d'aquestes entitats a Terrassa" D’altra banda, segons els acompanyants, aquest gest “t’omple d’una forma que no és comparable a qualsevol marca de temps”.
 

El mateix diumenge, fins 29 usuaris de Prodis participaran en la quinzena edició de la cursa “Santi Centelles”, amb un recorregut de cinc quilòmetres. En aquest cas ho faran acompanyats per 14 voluntaris i cinc usuaris més del Centre de paràlisi cerebral.

La participació de l'entitat social en aquesta cursa  ha anat creixent, i és que el 2018 van participar-hi 13 usuaris hi van participar, que l'any passat va arribar a 18 i enguany, ja s'acosta a la trentena.