Matadepera engega «WhatsMat», el seu Whatsapp particular

El nou canal, que és bidireccional, permet més fluidesa en les comunicacions entre Ajuntament i ciutadania

El nou sistema de comunicació s'ha posat en funcionament aquesta setmana.
El nou sistema de comunicació s'ha posat en funcionament aquesta setmana. | Ajuntament de Matadepera
LaTorre
23 de gener del 2020
L'Ajuntament de Matadepera ha posat en marxa aquesta setmana un nou canal de comunicació amb la ciutadania: Whatsmat, amb unes prestacions molt semblants a les de la coneguda aplicació Whatsapp, però a escala municipal.

La inscripció pot dur-se a terme fàcilment i de forma gratuïta a través d'aquest enllaç o bé enviant un missatge de Whatsapp al 937870200 demanant l'alta del servei. L'Ajuntament indica que en el mateix procés d'inscripció es rebrà un missatge de confirmació i també permís per a guardar el número de l'usuari sol·licitant com a contacte. D'altra banda, l'usuari podrà donar-se de baixa del servei quan ho desitgi.

La nova eina de comunicació és bidireccional, de manera que els usuaris poden fer consultes privades a l'Ajuntament i també poden rebre informació municipal de rellevància en ocasions puntuals. El nou servei tindrà un horari d'atenció al públic de 8.15 a 14 h de dilluns a divendres i les tardes de dimecres de 16 a 19 h.

Volem arribar absolutament a tothom", ha apuntat el regidor de comunicació i noves tecnologies Xavi Mampel, "en lloc de demanar al ciutadà que utilitzi les eines en què es comunica l'administració, l'Ajuntament de Matadepera fa l'aposta inversa: és l'administració la que s'adapta als canals, eines i llenguatge que utilitza el ciutadà per ser un ajuntament més proper, àgil i capaç d'escoltar a tothom".

Per a decidir-se a fer el pas, l'Ajuntament de Matadepera s'ha basat en el CEO de la Generalitat, que indica que el 90% dels catalans compten amb un telèfon intel·ligent, coneguts com a smartphone, i d'aquests, el 90% compten amb Whatsapp, l'eina en què el consistori del municipi s'ha basat per a idear aquest nou sistema de comunicació.