meteorologia

La llevantada s'acomiada amb fortes pluges al Vallès

S'espera que siguin especialment fortes de nit i matinada

per LaTorre , 22 de gener de 2020 a les 20:00 |
Tram final de la llevantada al Vallès | ND
El temporal que ve patint el país al llarg de tota la setmana s'acomiada i ho farà amb pluges i que descarregaran amb força. Les precipitacions cauran de forma intensa al llarg de la nit i matinada. S'espera que perdin força durant el matí d'aquest dijous i no es descarta que cap al final del dia s'obrin clarianes. Això farà que les temperatures remuntin cap al final de la jornada. 


El Vallès Occidental és una de les zones on el Servei Meteorològic de Catalunya, que ha emès tres avisos per estat de la mar, intensitat de pluja i acumulació de pluja de cara a la primera part del dia, ha determinat "perill alt" de xàfecs forts. Està previst que a partir de la mitjanit comenci i s'allargui fins a primera hora del matí.
 

No es descarta que les precipitacions vagin acompanyades de tempesta i algun gra de calamarsa o neu granulada. Això podria fer pujar els cabals dels rius i, des de Protecció Civil, es demana prudència i no apropar-se a les lleres dels rius, guals i punts baixos. 
L'únic que no canvia d'aquesta equació meteorològica és la temperatura, que malgrat una lleugera pujada, tindrà uns registres molt similars els d'aquest dimecres.

 

Participació