Terrassa brilla durant la gala dels Premis Gaudí

Dues pel·lícules gravades a la ciutat, "La hija de un ladrón i "Set raons per fugir", han aconseguit quatre galardons en total

LaTorre
20 de gener del 2020
Foto de família dels premiats en la dotzena edició dels Premis Gaudí
Foto de família dels premiats en la dotzena edició dels Premis Gaudí | ACN
Dues pel·lícules rodades en diferents punts de Terrassa han aconseguit el reconeixement de l'Acadèmia del Cinema Català en la gala dels premis Gaudí celebrada aquest diumenge. Es tracta de "La hija de un ladrón", que ha aconseguit els premis de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió i de "Set raons per fugir", que ha aconseguit el premi especial del públic a millor pel·lícula.

Pel que fa a "La hija de un ladrón", està dirigida per Belen Funes, graduada a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, situada a Terrassa. Quant a "Set raons per fugir dels directors Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torres va ser rodada en part al Mas Viver de Torrebonica, també situat a la ciutat egarenca.

A més, els actors terrassencs Rosa Cadafalch i Jan Cornet van entregar el premi a millor vestuari, i van aprofitar per destacar el paper de lideratge i el posicionament de Terrassa en el sector de l'audiovisual.

Una delegació terrassenca encapçalada pel tinent d'alcalde de Promoció econòmica i projecció de la ciutat, Isaac Albert, el regidor de Projectes audiovisuals, Pep Forn, va assistir ahir a l'esdeveniment per avançar en diàleg directe amb els diferents agents públics i privats que poden col·laborar a desenvolupar els projectes de ciutat centrats en convertir Terrassa en el centre de producció audiovisual més important del sud d'Europa.

En aquesta línia, Forn valora positivament les reunions celebrades en els darrers mesos amb l'ICEC, ja que "contribueixen a reforçar l'aposta de Terrassa per fer créixer el Parc Audiovisual de Catalunya com un potent hub de producció audiovisual de referència internacional".

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, també ha volgut "Felicitar l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l'ESCAC, que en el marc de la celebració dels seus 25 anys d'història, s'ha significat, un cop més, com una gran fàbrica de talent cinematogràfic".

El protagonisme terrassenc en aquesta dotzena edició dels premis Gaudí ha estat molt present amb els diferents projectes cinematogràfics vinculats a Terrassa, a través del Parc Audiovisual de Catalunya o de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, que aspiraven a premi. En l'any del 25è aniversari de l'ESCAC, un total de 7 projectes vinculats a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya han rebut una distinció en aquesta dotzena edició dels Premis Gaudí.