Terrassa en alerta pel fort vent i la possible nevada

Les autoritats han activat les alertes per vent i neu, que s'espera a una cota de 400 metres al Vallès Occidental

Un arbre caigut a Vallgorguina aquest diumenge 19 de gener
Un arbre caigut a Vallgorguina aquest diumenge 19 de gener | XBM
LaTorre
20 de gener del 2020
Actualitzat el 21 de gener a les 15:46h
Terrassa es troba en alerta per la previsió meteorològica prevista per les pròximes hores. Des de l'Ajuntament es demana extremar les precaucions davant la pluja, neu i altes ratxes de vent que s'esperen fins dijous, dins l'episodi de llevantades que està afectant gran part de Catalunya.

Per una banda, a Terrassa s'ha activat el pla VENTCAT, des d'aquest dilluns i fins dimecres al matí davant el "perill alt", amb ventades que poden superar els 70 quilòmetres per hora. Per altra, també ha estat activat de manera excepcional el pla NEUCAT, ja que al Vallès Occidental la cota de neu es preveu que se situï al voltant dels 200 metres d'altitud.   Des de l'inici de l'episodi marcat per la llevantada i les fortes precipitacions, els Bombers han dut a terme una quinzena de sortides a la zona de Terrassa, sobretot per despreniments. A Matadepera hi destaca una actuació del cos per retirar un parell d'arbres caiguts.

Les ratxes de vent poden superar els 70 quilòmetres per hora i, dimarts, es preveu que les pluges siguin molt intenses. En cas d'emergència cal posar-se en contacte i trucar al 112 o al 092. Tota la informació en directe de la llevantada aquí.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 1421 trucades pel vent fins les 10.00 h d'aquest dilluns, gairebé el 70% concentrades entre el Maresme i el Barcelonès. La majoria estava relacionada amb la caiguda de branques, objectes, tendals.