16 nens amb malalties greus i els seus avis van rebre als Reis des del balcó de l'Ajuntament de Terrassa

La iniciativa va ser impulsada pel govern municipal en col·laboració a Pediatres Associats

Fabri Ruiz, un dels convidats, al balcó de l'Ajuntament.
Fabri Ruiz, un dels convidats, al balcó de l'Ajuntament. | Cedida
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:20h
L'arribada dels Reis d'Orient a Terrassa va tenir com a protagonista un enfadat rei Melcior que llençant violentament caramels, va aclaparar tots els debats sobre la nit més màgica de l'any a la ciutat. Així i tot, dies després de l'arribada de Ses Majestats, LaTorre s'ha fet ressò d'una bonica iniciativa que va convertir la nit més màgica en una experiència inoblidable per a molts infants.

D'aquesta manera, 16 nens amb malalties cròniques i d'altres greus i els seus avis van poder veure l'arribada -i també la pujada- dels Reis d'Orient des del balcó de l'Ajuntament. Així doncs, aquest col·lectiu va ocupar el balcó consistorial, acompanyats en alguns casos pels seus pares i altres acompanyants.

La proposta es va materialitzar gràcies a la col·laboració amb l'associació terrassenca Pediatres Associats i va permetre a infants de diverses edats i pacients de diversos centres, com l'Hospital Sant Joan de Déu tenir una vista privilegiada de l'arribada de Ses Majestats al Raval de Montserrat el cinc de gener. Els seus impulsors expliquen que "la nit més màgica de l'any" era un bon moment per dur a terme una iniciativa "com aquesta" amb nens amb càncer, paràlisi cerebral o neuroblastoma, entre d'altres.

Des del consistori egarenc expliquen que va suposar "un moment molt emotiu" per als avis dels nens. A més, expliquen que aquest col·lectiu "té un paper molt important quan tenen un nét malalt, ja que també pateixen pels seus fills". En aquest sentit, afirmen que tenint un nét malalt "es pateix el doble". Per això aquesta iniciativa va servir de "reconeixement" en forma de "moment màgic" per a ells.

Una nit màgica, no només pels més petits

En Fabri és terrassenc i és pacient de Sant Joan de Déu. Actualment es troba en tractament quimioteràpic a causa d'un càncer d'ossos, al que ha recaigut per tercera vegada. El passat cinc de gener va veure l'arribada de la comitiva reial des del balcó de l'Ajuntament amb un amic convidat per ell.

Tot i que amb 17 anys va ser el més gran del grup de joves convidats, assegura en declaracions a aquest mitjà que va ser un vespre "molt bonic i agradable", en què l'experiència, compartida amb més infants, va fer-li "molta il·lusió" i el va fer sentir "molt afortunat".

També ha recordat el somriure de centenars de nens que, des d'un lloc privilegiat "el van omplir d'alegria". L'experiència, juntament amb el tracte rebut el fan afirmar sense dubtar: "Sí, va ser una nit màgica".
 

En Fabri (dreta) amb el seu acompanyant i el rei Baltasar. Foto: Fabri Ruiz