El Govern de Terrassa considera «d’extrema urgència» l’aturament de desnonaments vulnerables

Les declaracions arriben en vistes a l'aprovació del Decret Llei 27/2019, que es centra de forma molt especial en l’atenció a les persones en situació de risc d’exclusió residencial i emergència social

LaTorre
13 de gener del 2020
Actualitzat el 28 d'octubre a les 17:01h
Lluïsa Melgares i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una imatge d'arxiu.
Lluïsa Melgares i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una imatge d'arxiu. | A.T.
El Govern Municipal de Terrassa considera "d'extrema urgència" donar compliment a una de les disposicions del Decret Llei 27/2019, que obliga als grans tenidors a oferir un lloguer social a les persones en situació de vulnerabilitat. Així ho reflecteixen unes declaracions de Lluïsa Melgares, regidora d'Habitatge Social i tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat.

Així doncs, Melgares, assegura que "amb l'entrada en vigor del nou decret, hem d'unir esforços entre tots els actors implicats, per donar compliment a aquesta obligació, tant amb l'aturada de tots els desnonaments i llançaments previstos, com per informar a tota la ciutadania que pot estar afectada d'aquesta novetat".

D'aquesta manera, el govern egarenc ha enviat una carta al Col·legi d'Advocats de Terrassa, a la Comissió de Torn d'Ofici i a la Comissió d'Habitatge i Execució Hipotecària perquè facin difusió de la nova legislativa i puguin demanar un lloguer social per als seus clients. Amb aquest canvi de normativa, Melgares està convençuda de que s'aconseguirà "evitar patiments, nous assenyalaments i alhora aconseguir la regulació de centenars de casos amb famílies afectades i evitar la pèrdua de l'habitatge".

Amb la intenció de divulgar les novetats del Decret Llei, fonts de l'Ajuntament informen de l'organització de reunions informatives per a la ciutadania immersa en aquests casos. Concretament, la norma persegueix un triple objectiu: combatre les situacions d'emergència residencial, augmentar el nombre d'habitatges protegits en règim de lloguer i contribuir a la moderació dels preus dels lloguers en habitatges privats.