enllumenat de nadal

Aquesta ciutat vallesana és la ciutat catalana que gasta més per habitant en llums de Nadal

A Rubí, el cost total se situa en els 344.000€, uns 4,5€ per habitant | En termes absoluts, només Barcelona supera la despesa en enllumenat de Nadal, però el cost per habitant és molt més baix (0,75€)

per RubiTV, 24 de desembre de 2019 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La despesa en llums de Nadal de Rubí és la més elevada de Catalunya per habitant: 4,5 euros. Per segon any consecutiu, a la ciutat s'hi ha instal·lat un túnel de llum, al qual enguany s'hi han afegit dos grans arbres de Nadal i un laberint de colors, amb un pressupost total de 344.000€.


Segons ha informat TV3, la despesa en termes absoluts només és superada per la ciutat de Barcelona, amb 1,5 milions d'euros, tot i que la despesa per habitant és de 0,75€. Per sota de Rubí hi ha Girona (267.000€ en total, 2,67€ per habitant) i Reus (173.000€, 1,70€ per habitant).

L'equip de TV3 recull opinions diverses dels vianants, entre les quals la de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, que assegura que aquesta despesa era positiva per a la ciutat perquè no només atreia gent de Rubí sinó també de fora; mentre que la regidora de l'Alternativa d'Unitat Popular, Betlem Cañizar, considera que en la situació d'emergència climàtica i crisi econòmica, és més important invertir en projectes socials.
L'oposició, molt crítica amb la despesa en enllumenat

La despesa en enllumenat de Nadal ja ha estat objecte de crítiques per part de tots els grups de l'oposició, per l'elevat cost en relació al pressupost global, per no ser sostenible i per la manca de retorn amb el comerç de la ciutat.

 

Participació