El Cinema Catalunya de Terrassa compleix 20 anys sota la batuta de l’Ajuntament

El 23 de desembre de 1999 el local reobria com a equipament municipal, després de l’adquisició del Consistori per evitar-ne el tancament

Entrada principal del Cinema Catalunya, al Carrer Sant Pere de Terrassa.
Entrada principal del Cinema Catalunya, al Carrer Sant Pere de Terrassa. | Arxiu
LaTorre
23 de desembre del 2019
Corria el 23 de desembre de 1999 quan "Todo sobre mi madre", pel·lícula oscaritzada de Pedro Almodóvar era projectada al Cinema Catalunya de Terrassa. El film va ser l'escollit per a obrir una nova etapa al local, que l'Ajuntament acabava d'adquirir després d'un llarg període com a cinema privat.

Després d'aquella reobertura provisional, es van iniciar uns treballs de remodelació i adequació que van culminar el 16 de març amb la inauguració de l'equipament com a cinema renovat i amb programació estable, que es manté encara el dia d'avui.

20 anys després, el Cinema Catalunya és l'únic cinema obert en tot el nucli urbà de Terrassa i compta amb dues sales: la sala 1, amb 396 butaques, i la sala 2, amb 184. Ambdues compten amb un sistema de projecció digital i reproducció sonora d'alta qualitat. L'espai és gestionat per la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa.

La regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, en destaca la seva contribució al reconeixement de Terrassa com a Ciutat Creativa de Cinema per part de la UNESCO: «El Cinema Catalunya és una petita joia cultural, una peça clau de la Ciutat del Cinema, que demostra l'aposta decidida del nostre ajuntament per la creativitat i el talent cinematogràfic de Terrassa, oferint un cinema per a totes les generacions i a preus assequibles per a tothom.»

En la seva etapa com a cinema municipal, el Catalunya s'ha caracteritzat per oferir una programació de caràcter alternatiu i amb personalitat pròpia, amb pel·lícules que van més enllà dels circuits comercials habituals, i amb una clara aposta pel cinema fet a Terrassa, integrant-se des d'un bon inici a la xarxa Europa Cinemas i al conjunt de sales de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya.

L'espai destaca per donar prioritat a pel·lícules amb àudio-descripció per a persones amb visió limitada o ceguesa, i el seu accés principal, al carrer Sant Pere, està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A més, el local ofereix un ampli ventall de tarifes, descomptes i abonaments per a tots els públics, en què hi destaca el passi gratuït anual per als joves que compleixen 18 anys, així com la projecció de films infantils i juvenils a un preu d'1 euro.