Episodi de vents

Els Bombers efectuen una setantena d'actuacions a Terrassa durant les ventades

El cos va dur a terme un total de 1142 sortides arreu de Catalunya, 190 d'elles al Vallès Occidental

per Marc Solé , 23 de desembre de 2019 a les 12:00 |
Els forts vents van provocar la caiguda d'un mur a Terrassa, la qual va causar destrosses en quatre vehicles. | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cos de Bombers de la Generalitat va dur a terme fins a 70 sortides A Terrassa durant l'episodi de vent, que va tenir lloc aquest cap de setmana arreu del territori català. Al Vallès Occidental, el cos va efectuar 190 actuacions, i a tot Catalunya, 1142.

Les actuacions van tenir lloc entre dissabte a les 21.00 h i diumenge a les 23.00, i la majoria van estar relacionades amb arbres caiguts, despreniments de teulades, xemeneies, façanes o mobiliari urbà. Així doncs, malgrat no es van haver de lamentar ferits en cap cas, les fortes ratxes de vent, que a Terrassa van assolir els 108 km/h, sí que van provocar danys materials.
La prealerta per vents va mantenir-se entre les 19:00 de dissabte i les 19:00 de diumenge a tot el territori català. Les ratxes van superar els 100 km/h en diversos punts de la Catalunya Central, el Pirineu, així com a l'Empordà. Els 108 km/h de Terrassa van quedar registrats com la desena ventada més potent del cap de setmana, només superada per ratxes assolides en alta muntanya i a Portbou (Alt Empordà) En aquesta classificació hi destaquen els 180,7 km/h de Puigsesolles (1668 m), al Vallès Oriental.

  A Terrassa, el fort episodi de vents va fer activar el Pla d'Emergència Municipal, que va ser posat en marxa per l'alcalde, Jordi Ballart. Aquesta mesura excepcional inclou la formació d'un comitè especial integrat per diferents cossos amb la intenció de fer balanç i seguiment en situacions de risc, en aquest cas meteorològic. Aquest dilluns al matí, la situació s'ha donat per controlada i s'ha desactivat el Pla.

A
hir al vespre, malgrat que el pla Ventcat seguia en prealerta, la situació d'emergència va quedar normalitzada i es va donar per acabat l'episodi de risc. Per a aquest dilluns, s'espera que el vent vagi perdent força i doni pas al sol i a les altes temperatures a les portes de Nadal.
 

 

Participació