Junts per Terrassa lamenta que el ple no hagi mostrat suport al President Quim Torra

El grup municipal ha presentat una moció d'urgència però els vots en contra de PSC i Ciutadans i l'abstenció de Tot Per Terrassa han impedit el debat

Redacció
20 de desembre del 2019
Després que ahir es fes pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el President de la Generalitat, Quim Torra, que l'inhabilita durant un any i mig i li imposa una multa de 30.000 euros per no despenjar la pancarta en favor dels presos polítics i a la llibertat d'expressió, els grups municipals de Junts per Terrassa i ERC han presentat al ple d'aquest matí una moció per expressar-li el seu suport.

"Aquesta sentència és un nou atac a la Generalitat de Catalunya, al seu President, al Parlament de Catalunya i al poble que representa", diu Junts per Terrassa en un comunicat, i així ho ha defensat la seva portaveu, Meritxell Lluís.

Els grups municipals proposants consideren que "havia de ser objecte de posicionament per part d'aquest Ajuntament per la seva gravetat i importància", ja que creuen que "aquesta sentència és un exemple més de la injustícia espanyola que patim i de la vulneració de drets fonamentals, com la llibertat d'expressió i de representació".

Amb tot, Junts per Terrassa reclama que "es torni a la politica" i es deixi de judicialitzar el procés, ja que considera que "és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional".

És per això que lamenten que els vots en contra del PSC i Ciutadans, i l'abstenció de Tot per Terrassa, hagin impedit el debat d'aquesta proposta de resolució, que es va presentar per la via d'urgència per la seva transcendència.