Terrassa organitza un dinar de Nadal per a persones que passen soles les festes

En paral·lel es convida a les famílies de Terrassa a posar "un plat més a taula" en els àpats dels dies assenyalats

Redacció
20 de desembre del 2019
Actualitzat el 24 de desembre a la 13:34h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha promogut l'organització d'un dinar de Nadal adreçat a persones grans o que es trobin en una situació de soledat no volguda a la Casa Alegre de Sagrera, un dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

El dinar, organitzat per l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja i el Gremi d'Hosteleria de Terrassa i Comarca, serà aquest 24 de desembre, i pretén oferir a persones que viuen soles i que aquestes festes no podran estar acompanyades de familiars un àpat festiu, que a més vol promoure la salut, el benestar i la qualitat de vida de la gent gran o que viu sola a la ciutat de Terrassa.

S'espera que hi puguin assistir una trentena de persones, derivades per part de Creu Roja, que participen del programa Sempre Acompanyats, a més dels voluntaris que hi col·laboraran, per celebrar plegats l'arribada del Nadal. També hi assistiran l'alcalde, Jordi Ballart, i la regidora de Gent Gran, Mònica Polo.

En paral·lel a aquesta iniciativa, des de l'Ajuntament s'iniciarà la campanya Un plat més a taula, que promourà que les famílies terrassenques que s'hi sumin puguin disposar d'un plat més als àpats que organitzen per aquests dies, i així acollir persones que no tinguin amb qui passar les festes.

Per tal de participar-hi, l'Ajuntament ha posat a disposició una adreça de correu electrònic (unplatataula@terrassa.cat) per inscriure-s'hi. Creu Roja i el propi Ajuntament faran les assignacions de les persones del mateix programa Sempre acompanyats.

Amb aquesta proposta, es pretén que durant les dates més assenyalades, quan les
famílies de la ciutat es reuneixen entorn una taula el dia de Nadal, Sant Esteve, nit
de cap d’any, Any Nou o el dia de Reis, el mínim de persones possible ho celebrin
soles.