MEDI AMBIENT

Desactivat l'episodi per alta contaminació per partícules a tot Catalunya

La previsió és que els nivells ja no superin aquest divendres els llindars establerts

per NacióDigital, 21 de desembre de 2019 a les 10:00 |
Trànsit a la Ronda Litoral de Barcelona | Eva Domínguez
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest divendres l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya que s'havia engegat el passat dimecres per una intrusió de pols africana. Període en el qual, una vintena d'estacions catalanes van registrar superacions de 80 micrograms per metre cúbic. Entre les zones on es va detectar aquest augment hi compten les 6 estacions de la ciutat de Barcelona. 

La previsió és que els nivells no superin els llindars establerts aquest divendres. Durant l'episodi d'alta contaminació s'ha gestionat la velocitat a les vies ràpides, s'ha demanat a les activitats cimenteres que reduïssin emissions i s'ha instat els ajuntaments a restringir les actuacions que generen partícules, com ara determinades obres. També s'ha recomanat a la ciutadania que utilitzés el transport públic i que les persones vulnerables no fessin exercici a l'aire lliure.

 

Participació