El Ple de Terrassa dona el «sí» a l'annexió total de les Fonts

El pròxim 30 de desembre, Sant Quirze del Vallès aprovarà al seu ple la proposta de resolució per fer efectiva la segregació, prevista pel 2022

Carles Caballero (ERC) durant el debat de proposta de resolució.
Carles Caballero (ERC) durant el debat de proposta de resolució. | Marc Solé
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:39h
Si fa unes setmanes coneixíem que el barri de les Fonts passaria a formar part íntegrament del municipi de Terrassa, aquest divendres el Ple Municipal de la ciutat n'ha aprovat la proposta de resolució per unanimitat. A més, s'ha fet confirmat que l'execució del projecte està prevista pel 2022, any en què la ciutat egarenca guanyarà més de 2.000 habitants amb la inclusió del barri al seu mapa urbà.

Amb l'acord de tots els grups municipals, el consistori terrassenc ha donat el "sí" aquest divendres a l'execució de la mesura. El govern, de la mà de Carles Caballero (ERC), ha agraït la "predisposició de tots els partits per un acord comú" tot celebrant "l'ànim constructiu en benefici de les ciutadanes i ciutadans de Sant Quirze, Terrassa i Les Fonts".

En la sessió plenària, Caballero ha lamentat la "il·lògica" fragmentació del barri, els habitants del qual, com ha afegit se n'han queixat "històrica i reiteradament". Per sort, ha dit, la unificació "donarà eficiència" a les actuacions.

El procés d'annexió de les Fonts a Terrassa finalment incorporarà de manera oficial la ciutadania com a actor participatiu, a part de les ja anunciades Comissió Política (entre alcaldies) i Comissió Tècnica (alcaldies, regidors i tècnics municipals). Precisament, en primera instància, el PSC i Ciutadans pretenien presentar una esmena demanant "més participació ciutadana", però finalment les han retirat amb vista a la rectificació del Govern.

71718

En declaracions a LaTorre, però, el mateix Caballero ha recordat la creació el 2014 de la Comissió Plenària Intermunicipal de les Fonts -conformada per entitats associacions i grups municipals d'ambdós municipis-, la qual es va integrar aquesta setmana a la proposta de resolució davant les queixes dels partits. Tot i això, ha assegurat que "ni calia" afegir-la a l'acord, ja que "des de la seva creació, aquesta comissió treballava per a l'execució correcta" de la segregació.

Alfredo Vega (PSC) i David Aguinaga (Cs) s'han manifestat quant a la votació favorable per part de les respectives formacions. Vega ha destacat "la voluntat de col·laboració" per part del PSC en "un problema latent des de principis del Segle XX" i ha celebrat la incorporació de l'aportació ciutadana al procés. Aguinaga, per la seva part, ha destacat que es tracta d'una proposta de resolució de "gran transcendència" per a Terrassa, que hi guanyarà "més de 2000 habitants, una piscina, un centre cívic, un poliesportiu i una escola", entra d'altres equipaments.

Un cop signada l'aprovació per unanimitat del consistori egarenc, el proper 30 de desembre s'espera que Sant Quirze - on ERC mana amb majoria absoluta- faci el mateix. Després, tal com ha explicat Caballero a aquest mitjà, el 2020 es durà a terme la feina "prèvia", el 2021, la "feina administrativa" i el 2022, després de l'aprovació de la Generalitat, la secessió hauria de ser una realitat.