TxT, PSC i Cs condemnen en un manifest conjunt les intimidacions al col·lectiu S'ha Acabat

L'escrit ha vist la llum aquest matí al ple municipal de desembre

Instants del Ple Municipal d'aquest divendres.
Instants del Ple Municipal d'aquest divendres. | Marc Solé
LaTorre
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:24h
Tot per Terrassa, PSC i Ciutadans han emès aquest divendres un comunicat en què denunciaven els fets que van tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el passat 11 de desembre, quan un grup d'encaputxats van atacar la carpa del grup juvenil constitucionalista S'ha Acabat.

A l'escrit, que ha vist la llum a l'últim Ple Municipal de l'any, els tres grups municipals exposen en un total de cinc punts una sèrie de mesures al voltant dels fets, que van provocar moments de tensió entre membres de l'organització, equip de seguretat i manifestants convocats per la Plataforma Antifeixista de la UAB. A part de l'al·lusió als fets de la setmana passada, el manifest també vol denunciar qualsevol acció que "impedeixi la llibertat d'expressió" a les universitats.

Aquestes mesures consisteixen a reiterar i reafirmar la llibertat d'expressió als campus universitaris, "condemnar les amenaces i intimidacions" a la que van ser sotmesos els membres de S'ha Acabat, "instar al Rectoral de la UAB a obrir una investigació" per a trobar als responsables de l'acció, declarar les universitats com a "espai de referència" i per últim, traslladar l'acord a institucions com la Diputació de Barcelona, universitats públiques i privades de Catalunya, associacions estudiantils, membres de S'ha Acabat, i als responsables de seguretat de la UAB, entre d'altres.

La condemna dels fets de l'11 de desembre formaven part d'una proposta de resolució per part del grup municipal de Ciutadans (Cs), la qual s'ha vist anul·lada després de l'acord previ entre les tres parts signants.