Terrassa aprova el seu primer Pla Director de l'Esport

El ple l'ha aprovat per unanimitat, entre felicitacions mútues per la tasca realitzada per elaborar-lo

El ple municipal de Terrassa aprova el Pla Director de l'Esport per unanimitat
El ple municipal de Terrassa aprova el Pla Director de l'Esport per unanimitat | Marc Solé
Redacció
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:20h
El ple municipal de Terrassa ha aprovat aquest matí per unanimitat el Pla Director de l'Esport, un Pla que abordarà l'activitat esportiva a la ciutat "des d'una òptica transversal, anant més enllà dels plans d'equipaments esportius existents fins ara", ha explicat el regidor MiguelÁngel Moreno.

Així, el Pla inclou més d'una vuitantena de línies i mesures que afecten diversos àmbits: l'esport escolar, el federat, la projecció de ciutat, la salut, la relació amb l'administració o els equipaments i infraestructures esportives, entre d'altres, i en la seva elaboració s'ha comptat amb professionals de l'àmbit, entitats esportives de la ciutat i diversos grups municipals.

Meritxell Lluís, regidora de Junts per Terrassa, ha destacat que gràcies a l'elaboració d'aquest pla s'ha pogut evidenciar la força de les entitats esportives de la ciutat, però també s'han fet paleses les mancances de la ciutat en àmbit esportiu. Lluís creu que amb el desenvolupament d'aquest pla es podrà garantir la màxima participació dels ciutadans de Terrassa en la pràctica esportiva, fent-se seu el lema "esport per a tothom i per a tots els cicles de la vida".

Així mateix, la regidora del PSC Eva Candela ha fet dues reflexions al voltant d'un pla que ha defensat que es podria anomenar "Pla Director de l'Activitat Esportiva i l'Esport". En primer lloc, ha defensat el gran treball de les diverses persones i entitats que "han demostrat alguns dels valors inherents a l'esport: el treball en equip, el respecte cap als companys, el compromís i l'esforç", ha dit. En segon lloc, ha valorat que el Pla tingui l'empremta de fins a tres regidors d'esports, que han sabut reflectir la realitat d'una manera més completa, així com els diversos tècnics municipals del Servei d'Esports de Terrassa.

Picabaralla entre Cs i ERC pel finançament del Pla

Per la seva banda, el regidor de Cs David Aguinaga ha fet valdre la tasca realitzada de manera col·laborativa entre grups municipals, entitats i personal tècnic, i ha destacat dos aspectes del Pla, que considera els més rellevants: la gestió i la professionalització de les entitats esportives, que ja no poden seguir tibant del voluntariat pels diversos requeriments administratius, i tots aquells punts que fan referència als equipaments esportius i el manteniment i adequació d'aquests. En aquest sentit, ha acusat la Generalitat d'haver "estat enganyant aquest ajuntament", perquè no ha fet les inversions necessàries "per dedicar-se a finançar altres entitats", com les independentistes, ha dit.

Una màxima que no comparteix el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, d'ERC, que ha assegurat que "anirem a trucar a totes les portes per tal que les infraestructures esportives tinguin la millor qualitat possible", i ha lamentat que la inversió per part de l'estat espanyol tampoc hagi estat la suficient, situant la cituat de Terrassa a la cua del finançament. Pel que fa al contingut del Pla, el grup municipal d'ERC considera que analitza la realitat de forma exhaustiva i que resol les diverses qüestions de manera integral, amb la qual cosa es dóna resposta a una proposta que els republicans ja havien fet en l'anterior mandat.