Tot el que has de saber sobre la vaga de Rodalies de demà

Els serveis mínims fixen un 66% en hora punta i un 33% la resta del dia durant l'aturada

Un tren, arribant a l'estació de Granollers Centre
Un tren, arribant a l'estació de Granollers Centre | ACN
LaTorre
19 de desembre del 2019
Rodalies de Catalunya prestarà el 33% del servei durant l'aturada convocades per la vaga parcial d'aquest divendres, 20 de desembre, segons ha informat Renfe d'acord amb els serveis mínims decretats pel Departament de Treball. En les hores puntes, però, entre les 6 h i les 9.30 h i entre les 17 h i les 20.30 h, oferirà un servei del 66%. Pel que fa a la Llarga Distància i l'Alta Velocitat, s'assegurarà un servei del 90%, que serà del 63% en el cas dels Avant.

Els horaris dels trens es poden consultar al cercador de les webs de Rodalies i de Renfe, també a les respectives apps o trucant al telèfon gratuït 900 41 00 41.

Aquesta és la segona de dues jornades de vaga convocades per la CGT per criticar la "falta de voluntat de diàleg" de l'operadora i el Ministeri de Foment. El sindicat també denuncia la manca de personal i una política de “privatitzacions i externalitzacions” del sector.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas de trens suprimits, s'oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en el horari més proper al adquirit.

D'altra banda, la vaga nacional interprofessional a França convocada a partir del 5 de desembre afectarà els trens de Renfe –SNCP. Tot i això, no estan previstes mesures alternatives de manera general i s'acomodarà els clients internacionals amb bitllets proveïts per als trens suprimits en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF que operi. El client s'haurà de dirigir als punts d'atenció al client de les estacions on se li emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.