Terrassa acollirà una versió del joc del Quinto per a persones amb capacitats diverses

Les sessions tindran lloc el 27 de desembre i el 2 de gener i estan organitzades per l'Associació DAUS, nascuda aquest setembre

El lloro d'un joc del Quinto passat a Terrassa.
El lloro d'un joc del Quinto passat a Terrassa. | Joaquim Albalate
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:09h
L'Associació DAUS Vallès organitzarà durant aquestes festes nadalenques diverses sessions del Quinto, joc tradicional terrassenc. A més, ho farà d'una manera molt especial: dues de les quatre vetllades seran adaptades per a persones amb capacitats diverses.

En aquestes sessions, els cartons seran pictogrames, que també seran projectats i el lloro, la persona que canta els números, ho farà a baixa velocitat. D'aquesta manera, des de l'entitat declaren que pretenen promoure aquesta tradició "a les persones amb tota mena de capacitats" i hi podran participar també la gent gran i els més petits de la família. En declaracions a LaTorre, Nati Sánchez, presidenta de DAUS, assegura que el joc del Quinto "és una gran oportunitat" per a fomentar la inclusió d'aquestes persones, moltes de les quals "no coneixen els números".

El Quinto Adaptat tindrà lloc els dies 27 de desembre i 2 de gener a les 18 h al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany de Terrassa (Av. Àngel Sallent, 55). El preu de l'entrada serà de dos euros i inclourà dues partides i un berenar de xocolata i melindros. Segons explica Sánchez, els diners recaptats aniran destinats per a "fomentar altres activitats de l'Associació DAUS", com un concert solidari programat pel mes de març.

Els dies 28 de desembre i 4 de gener tindran el mateix emplaçament acollirà les partides de Quinto no adaptat, amb un preu de dos euros per dues partides i una beguda. En ambdós casos, els premis seran regals donats per 45 comerços de diferents barris, entitats i altres empreses.

DAUS Vallès va néixer aquest setembre amb la intenció de treballar per la integració de les persones amb capacitats diverses, tant intel·lectuals, com físiques i psíquiques centrada en el seu temps d'oci i lleure. Tot i això, el projecte va arrancar el novembre, i avui dia, ja atenen a 7 persones.