Surt a la venda la segona rèplica en miniatura dels Gegants Vells de Terrassa

La figureta de goma de la Geganta Vella, la Pepona, arriba després que durant la Festa Major d'enguany veiés la llum la d'en Robesa, la seva parella

Les rèpliques en miniatura d'en Rebosa i la Pepona.
Les rèpliques en miniatura d'en Rebosa i la Pepona. | Geganters de Terrassa
LaTorre
19 de desembre del 2019
La figureta de goma de la Pepona, la Geganta Vella dels Geganters de Terrassa, ja es pot adquirir. Si la setmana de Festa Major es posava a la venda una rèplica d'en Robesa, Gegant Vell, ara, a les portes de Nadal, els Geganters de Terrassa han fet arribar la versió de la seva parella femenina.

Les figures dels dos gegants tenen una alçada de 28,5 cm en el cas de Robesa i 27,5 en el de Pepona. A més, ambdues tenen una base de 8,5 centímetres; unes mides que des de l'entitat asseguren que són idònies tant per a decoració com a col·lecció. Aquestes rèpliques s'emmirallen en les figures originals de 1850, de les quals se n'ha fet una còpia molt fidel.

Les figures estan fabricades amb tintes i materials homologats, de manera que es poden mullar i són de difícil ruptura. Poden adquirir-se a l'Oficina de Turisme de la Masia Freixa i també a través dels Geganters de Terrassa per un preu de 30 euros.

Les figures dels Gegants Vells en miniatura han estat fabricats a Alacant per encàrrec de l'Ajuntament de Terrassa. Són obra de Davallada, una empresa amb seu a Sitges que reprodueix a petita escala figures representatives de la cultura popular. Ara, amb la incorporació de la Pepona, el catàleg de Davallada arriba a les 48 figures.