S'activa l'avís per alta contaminació a Terrassa per la presència de pols africana

Entre les mesures que es recomanen destaquen evitar zones de molt trànsit o realitzar una conducció eficient

Redacció
18 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:16h
L'Ajuntament de Terrassa ha activat un avís per alta contaminació a la ciutat per la presència de pols africana. Segons informa el consistori, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic (DGQA) de la Generalitat de Catalunya. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dimarts ha estat superior al valor recomanat en més d’una estació de mesurament a la zona de protecció especial, i la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats.
 
 
La causa per activar l'avís és una intrusió de pols africana i la previsió dels models de dispersió de contaminants per a aquest dimecres 18 de desembre. Entre els consells que recomana l'Agència de Salut Pública de Catalunya destaca realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit i utilitzar el transport públic o vehicles compartits.

També es recomana realitzar una conducció eficient: fer arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques. Igualment es fa un avís a la ciutadania perquè s'asseguri del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils i que es limiti la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.