Continental abandonarà Rubí al gener

Així ho va comunicar ahir l'empresa als sindicats, que reclamaran que garanteixi els llocs de treball o indemnitzi la plantilla en cas de no trobar comprador

Els sindicats reclamen que es garanteixin els seus llocs de treball
Els sindicats reclamen que es garanteixin els seus llocs de treball | Carla Serra
LaTorre
18 de desembre del 2019
Continental ha comunicat als representants dels treballadors que abandona el negoci de Rubí i es planteja trobar un comprador per la planta vallesana abans de finals de gener.

Els sindicats han rebut aquesta notícia amb decepció, ja que fa un mes la multinacional va anunciar el procés de reindustrialització de les instal·lacions i no descartava, aleshores, quedar-se amb una part del negoci amb un producte nou. Ara, però, Continental es fixa un període de dos mesos per a buscar un tercer interessat en les instal·lacions.

Després de la reunió del comitè d'empresa amb representants de la multinacional, l'empresa ha explicat que té un "compromís de diàleg continuat" amb la plantilla, i que preveu trobar-se diverses vegades amb els treballadors durant les properes setmanes. Un cop passats els dos mesos, s'obrirà un altre període per decidir qui i com es queda l'empresa, i negociar les condicions amb els treballadors. Calculen que el traspàs de les instal·lacions es faci efectiu en un termini de sis mesos.

Els sindicats, per la seva banda, han rebut la notícia amb inquietud. "Les notícies no són bones, hi ha molta incertesa sobre si hi haurà comprador o no, i no sabem amb quines condicions ni garanties pels treballadors", explica el secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Occidental-Catalunya, Josep Rueda, que lamenta la "marxa definitiva" de l'empresa de Rubí.

Tot i que la direcció ha traslladat als treballadors la seva intenció de preservar els llocs de treball, com ha explicat Rueda, el comitè d'empresa - format per UGT, CCOO i FTC - considera que a partir de finals de gener s'hauran de començar a negociar les condicions de la sortida dels treballadors que no encaixin, per edat o formació, en la futura empresa; o bé les indemnitzacions per a tota la plantilla en cas que no hi hagi comprador.

Reunió amb els grups parlamentaris

La fàbrica de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considera una localització "estratègica" per la multinacional, segons els sindicats que aquest dissabte van organitzar a Rubí la primera manifestació per reclamar a l'empresa que garanteixi els llocs de treball.

El comitè d'empresa es reunirà aquesta tarda amb els grups parlamentaris, amb la intenció de posar sobre la taula la situació i exigir-los que negociïn amb la direcció europea de la multinacional. L'operació de reindustrialització que va anunciar Continental fa un mes forma part d'un procés de reestructuració a escala mundial que preveu retallar més de 5.000 llocs de treball fins el 2028 per fer front a la transformació del sector cap als models elèctrics.