Deu accidents i nou positius en controls d'alcoholèmia a Terrassa aquest cap de setmana

Tres dels conductors que van donar positiu van ser denunciats penalment

Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:51h
Cap de setmana complicat a Terrassa pel què fa al trànsit. En total s'han produït a la ciutat deu accidents de trànsit, set dels quals amb ferits; i fins a nou positius en alcoholèmia entre divendres i diumenge.

El primer accident va ser divendres poc abans de les 15h, al carrer d'Isaac Peral, que va resultar amb dues persones ferides: la conductora d'un dels vehicles i la passatgera de l'altre, que van ser traslladades a l'Hospital Universitari de MútuaTerrassa. 

Al vespre, abans de les 22h, es produïen dos accidents més: a les 21.15h dos turismes van xocar al carrer de Farell, i l'ambulància va traslladar tres persones a MútuaTerrassa i dues més a centres sanitaris. A les 21.37h, un vehicle va col·lidir per encalç amb un cotxe de la policia a la cruïlla del carrer Mare de Déu de les Neus amb l'avinguda de Barcelona. El conductor va donar una taxa de 0,74mg/l, el triple de la permesa, quan els agents li van practicar la prova d'alcoholèmia.

A la matinada, cap a les 6.30h, la Policia Municipal va iniciar diligències contra un conductor implicat en una col·lisió al passeig 22 de juliol, que va donar positiu a les proves d'alcoholèmia amb un resultat de 0,64mg/l a la prova estimativa, i 0,82 i 0,74 a les de precisió.

Pel què fa a dissabte, hi va haver dos accidents al llarg del dia: un a les 9.11h, un xoc entre un turisme i una motocicleta va acabar amb un ferit que va ser traslladat a l'Hospital de Terrassa; i un a les 18.07h, amb una altra persona ferida.

A la matinada, pocs minuts després de les 4h, una persona va alertar la Policia Municipal d'una caiguda fortuïta d'una motorista al carrer Lleida, i quan els agents s'hi van personar van poder parlar amb l'acompanyant de la conductora, que va dir que aquesta havia marxat del lloc. La declaració de la dona, però, presentava contradiccions, i finalment van descobrir que en realitat ella mateixa era la conductora, motiu pel qual la van traslladar a Mútua Terrassa, on li van practicar la prova d'alcoholèmia.

Ja al matí, a les 8.20h, un vehicle va impactar amb un altre estacionat a l'aparcament del centre comercial Terrassa Plaça. La unitat de la Policia Municipal va fer la prova d'alcoholèmia in situ, i va resultar positiva amb un resultat de 0,70mg/l; i de 0,80mg/l a les proves de precisió un cop va ser traslladat a les dependències policials.

Un nou accident al migdia va requerir la presència de dues unitats de Bombers, que es van desplaçar al carrer Ramón y Cajal, on havia bolcat un vehicle després d'una col·lisió. Els ocupants van poder sortir pel seu propi peu, i una persona va ser traslladada a l'Hospital de Terrassa. De cara a la nit, 21h, una agent fora de servei va donar avís d'un xoc a la cruïlla del carrer Ramón y Cajal amb Ricardo Caro entre una bicicleta i un turisme. Una unitat del SEM a l'Hospital Universitari de MútuaTerrassa el conductor de la bicicleta.

Tres denúncies penals per alcoholèmia

La Policia Municipal ha detectat aquest cap de setmana un total de nou persones
que conduïen sota els efectes de l’alcohol en controls d’alcoholèmia o actuacions per
infraccions de trànsit. A tres d'aquestes se'ls han obert diligències penals per la gravetat dels fets.

A més, durant els controls i intervencions que han fet possible detectar aquestes infraccions, els agents han identificat també sis persones per tinença d’estupefaents i han detingut una persona.