Mig miler de persones reclamen la continuïtat dels llocs de treball de Continental a Rubí

El Comitè d'Empresa es reunirà la setmana vinent amb la persona que ha de valorar les opcions viables per al futur de la planta

Mig miler de persones s'han manifestat per mantenir els 760 llocs de treball de Continental
Mig miler de persones s'han manifestat per mantenir els 760 llocs de treball de Continental | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
14 de desembre del 2019
La manifestació convocada pels sindicats amb representació a l'empresa Continental per reclamar la continuïtat de la planta de Rubí, amb 760 treballadors, ha aplegat aquest matí mig miler de persones, que han fet un recorregut pels carrers del centre de Rubí sota els crits de "Rubí, escucha, Continental está en lucha", "Todos somos uno", "El futuro de nuestros hijos no está en venta" y "Si esto no se arregla, guerra, guerra, guerra", entre d'altres. 

La presidenta del Comitè d'Empresa, Núria Requena, ha explicat que encara estan a l'espera d'algunes dades per part de la direcció, i que amb aquesta primera manifestació volen donar a conèixer la seva situació al poble de Rubí: "Volem reivindicar els nostres llocs de treball, creiem que l'empresa ha de ser conscient que aquests 760 llocs de treball s'han d'ocupar, i no hi ha una altra opció".

L'Ajuntament de Rubí va aprovar en el ple passat una moció de suport a la plantilla de Continental, i Requena ha agraït que s'hagin posat facilitats per a realitzar la manifestació i també que es col·loqui una pancarta a la façana de l'ajuntament, a més de posar-se a la disposició de la plantilla i expressar públicament el seu posicionament en defensa del manteniment dels llocs de treball. De fet, el govern municipal i tots els grups amb representació al ple han acompanyat aquest matí la manifestació. Qui també ha assistit a la convocatòria ha estat la diputada d'En Comú Podem, Jessica Albiach.

Dimarts els treballadors tindran una reunió amb la persona que ha contractat Continental per fer la valoració de l'empresa, i que ha de presentar totes les opcions de viabilitat de la planta de Rubí. "Esperem sortir d'aquesta reunió amb més informació que pugui solucionar el mal estar de més de 700 persones sobre el seu futur", ha desitjat Requena.

Segons la presidenta del comitè, les opcions passarien per continuar l'activitat a l'empresa de Rubí, encara que no fos amb algun altre tipus de producte, o bé trobar un inversor que s'interessés per l'activitat que hi ha actualment - o amb una altra -, o bé la venda o tancament de la planta.

Des del punt de vista de Núria Requena, però, "no estem en un sector on falti feina, sinó que el que falta és reindustrialització", ja que el sector de l'automoció s'està digitalitzant i adaptant-se al vehicle elèctric. "Sí que és cert que hi ha una mena de crisi al sector, però s'ha de saber portar i ens hem d'avançar als temps. I són ells - en referència a la direcció i als inversors - els que ho poden fer i han de buscar la solució".

La manifestació ha acabat a la plaça Pere Aguilera, a les portes de l'ajuntament, on s'ha llegit un manifest mitjançant el qual han deixat molt clar que manifesten la repulsa amb aquesta situació i que defensaran els 760 llocs de feina "amb totes les nostres forces i amb els recursos que tinguem al nostre abast". També han agraït el suport del Moviment per unes Pensions Dignes a Rubí i al col·lectiu de joves del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya.

Per acabar, l'Ajuntament de Rubí ha donat permís als treballadors i treballadores de Continental per penjar una pancarta a la façana de l'edifici.
 

L'Ajuntament de Rubí dona suport als treballadors de l'empresa Continental Foto: Carla Serra