Terrassa acollirà l'Excellence Cup, una nova competició de futbol per a persones amb capacitats diverses

Comptarà amb la participació de dotze equips, i es disputarà entre gener i juliol

Es presenta la nova competició Excellence Cup a Terrassa
Es presenta la nova competició Excellence Cup a Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Redacció
12 de desembre del 2019

Aquesta tarda s'ha presentat el projecte Excellence Cup, una nova competició de futbol per a persones amb capacitats diverses, i que es disputarà a Terrassa a partir del mes de gener.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb el representant territorial a Barcelona de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Pere Vilà; i els impulsors i els codirectors del projecte, Xavier Urbano i Sergi Pérez, han estat els encarregats de donar els detalls d'aquesta nova competició.

La primera fase de l'Excellence Cup arrencarà el proper 4 de gener a l'Estadi Olímpic de Terrassa. En total, seran quatre fases - gener, febrer, abril i juliol -, i comptarà amb la participació de més d'un centenar d'esportistes amb capacitats diverses, integrats en dotze equips, gràcies a la col·laboració de 12 entitats socials i 12 clubs de futbol de Terrassa i altres municipis.

El Projecte Excellance Cup, que es va iniciar l'any 2017, té com a objectius la creació d'equips de persones amb capacitats diverses dins de les estructures dels clubs de futbol, fusionar els clubs de futbol amb les entitats socials i generar una competició regulada i emparada per la Federació Catalana de Futbol on els jugadors estiguin federats.

Els equips, formats per vuit jugadors, que competiran estaran integrats per esportistes majors de 16 anys amb una discapacitat intel·lectual i/o de salut mental amb una acreditació mínima del 33%. Els equips es dividiran en tres grups de quatre equips, i els partits seran de 4 parts de 10 minuts cadascuna. Per la puntuació, s'establiran dues classificacions: una per punts i l'altra per joc net.

Els clubs i entitats participants

Ara per ara, hi ha onze clups de futbol i deu entitats socials confirmades per disputar l'Excellence Cup: el Terrassa FC amb la Fupar, el CP San Cristóbal amb Taina, el Jàbac amb L'Heure, el CF Maurina Egara amb Prodis, el CD Can Parellada amb el Consorci Sanitari de Terrassa, el CF Montmeló UE amb Grupdem, la Penya Blaugrana Sant Cugat amb el Jeroni de Moragas, el Cerdanyola del Vallès FC amb el Catalònia, la FE Grama amb la Fundació Itinerarium i la UE Cornellà amb Insercor. L'altre club participant serà la UD San Lorenzo.