FOTO Aquest és el cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2020

La 18a edició de la Fira tindrà lloc el 8, 9, 10 de maig de l'any vinent

Presentació del cartell de las Fira Modernista de Terrassa 2020.
Presentació del cartell de las Fira Modernista de Terrassa 2020. | Marc Solé
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:01h
Aquest matí la seu del CECOT ha acollit la presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2020, que la ciutat acollirà els pròxims 8, 9 i 10 de maig. A l'acte hi ha participat Pep Forn, regidor de Turisme, Jennifer Ramírez, regidora de Comerç, els dissenyadors del cartell i representants d'entitats culturals, comercials i esportives de la ciutat.

Enguany, el disseny del cartell és obra de l'estudi egarenc "Genèric Disseny", amb més de 20 anys de presència a Terrassa. Anto Sanromà i Belén Bach, els seus dissenyadors, han manifestat la "immensa il·lusió" que els fa participar d'un projecte "que cada cop té més envergadura" i han recordat entre riures que "van començar a tremolar" quan els van anunciar que eren els escollits, ara fa sis mesos.

El cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2020 presenta tres figures humanes (dues d'elles dones), practicant tres esports representatius de l'època i especialment de Terrassa: l'hoquei, el ciclisme i el tenis. El cartell presenta colors càlids, en una proposta que Bach ha descrit com a "fresca, visual, i atractiva".
 

Els dissenyadors del cartell d'enguany explicant-lo al regidor de Turisme, Pep Forn. Foto: Marc Solé



D'altra banda, la dissenyadora ha destacat que té influències de l'època "com Tolouse-Lautrec o Picasso", així com de fotos originals de l'Arxiu Municipal de Terrassa. Del disseny també n'ha volgut destacar l'empoderament i reivindicació de la dona, representada per una figura femenina dalt d'una bicicleta.

Aquesta és la primera vegada després de 18 edicions, en què el cartell veu la llum mesos abans de la celebració de la Fira, que en aquesta edició tindrà l'esport com a protagonista . Quant a l'avançament de la revelació, Forn ha destacat que "es vol potenciar la divulgació per fer créixer la Fira encara més, si és possible". Avançant que "es va fer molta pressió" des de l'organització perquè fos així. A més, Forn ha celebrat que la Fira s'hagi convertit en "una segona Festa Major" per a molts terrassencs i ha justificat el protagonisme de l'esport en la pròxima edició explicant que "practicar-lo aleshores era un símbol de modernitat".