10 persones amb discapacitat intel·lectual protagonitzaran un espectacle solidari a Terrassa

La Fundació Amat Roumens, mediant la seva companyia teatral Protagonistes Nosaltres, estrena l'obra "Las Vegas: Love and Fire" aquest diumenge al Centre Cultural de Terrassa

12 de desembre del 2019
El grup de teatre i música Protagonistes Nosaltres, de la Fundació President Amat Roumens, torna a l'escenari amb l'obra "Las Vegas: Love and Fire", un espectacle gratuït i solidari ambientat a Las Vegas, adreçat a tots els públics i amb una gran dosi d'humor, música i interpretació. L'actuació tindrà lloc el diumenge 15 de desembre a les 11.30 h del matí al Centre Cultural de Terassa.

L'espectacle serà protagonitzat per onze actors i actrius amb discapacitat intel·lectual i acompanyats per 8 actors voluntaris. Darrere l'escenari s'hi troba la feina d'una vintena de voluntaris més per les feines de producció, coordinació i realització de l'obra. L'equip al complert, compost per prop de 30 persones, porta assajant un cop per setmana des del gener.

Després de l'estrena de l'espectacle "Oh lalà, c'est magnifique!" de l'any passat, la història
continua i, en aquesta ocasió, Clotilde viatja a Las Vegas amb la seva tropa, on trobarà una
ciutat plena de llum, glamur i els millors espectacles del món. Pantalone haurà de fer
equilibris per no arruïnar-se amb els seus excessos, mentre Maurice, pres per l'emboscada
de Pantalone, aconseguirà escapar-se amb la seva malvada mare i intentarà destruir la
companyia que el va trair. Capitano i el seu equip seran l'esperança per salvar la companyia, i l'amor i l'amistat, les eines perquè els somnis de Clotilde no es desfacin.
 

Estrena d' Al Cub3, obra que la companyia va estrenar temporades enrere. Foto: Ramon Navarro


La directora de Protagonistes Nosaltres, Susana Borderia, ha reconegut que "estan tots nerviosos, ja que és una estrena", però que confia en el "gran potencial interpretatiu" que té el grup, el qual està integrat per persones amb més de 35 anys d'experiència. A més, 'equip al complert, compost per prop de 30 persones, porta assajant un cop per setmana des del gener.

Borderia recorda que "Las Vegas: Love and Fire" és una obra creada íntegrament per la companyia, les escenes de la qual han nascut a partir d'improvisacions. Aquest mètode, explica en declaracions a LaTorre, "és molt més enriquidor, ja que l'obra es crea a partir de les seves paraules i així es senten l'espectacle molt més propi".

Quant a la vintena de voluntaris que col·laboren amb la desena d'actors amb discapacitat intel·lectual, ha assegurat que fan "una tasca molt important", sense restar importància a la resta d'integrants de l'equip, dels quals ha dit "tothom ajuda en el que pot". Aquestes persones, ha recordat, "fan feines de maquillatge, perruqueria, vestuari, attrezzo...i fins i tot actuen i toquen instruments".

En referència al públic, s'ha mostrat convençuda que "s'ho passarà molt bé", ja que "no sempre es pot veure un col·lectiu tan integratiu en un espectacle: la diversitat de persones i estils que portem no se sol veure".

Protagonistes Nosaltres, una companyia amb història

Entre els objectius principals d'aquest projecte de Fupar amb més de 45 anys d'història
destaquen afavorir la capacitat d'expressió de tots els components del grup i la investigació
sobre la seva pròpia creativitat, així com l'aprofundiment en l'autoestima a través del reconeixement directe del públic.

La companyia de Fupar té més de 45 anys d'història i busca la creació artística i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la vinculació als aspectes terapèutics del teatre, la dansa i la música. El grup, que ja compta amb més de 320 actuacions en diferents punts de la geografia espanyola, andorrana i francesa, està format per persones amb i sense discapacitat intel·lectual, i aposta per un teatre inclusiu que permet la participació i interrelació de totes les persones que en formen part.