El centre de menors de Rubí no s'obrirà i serà una residència per a joves embarassades

L'Ajuntament de Rubí i la Generalitat han acordat un pla d'atenció a joves en situació de vulnerabilitat a la ciutat

Antic Hotel Terranova
Antic Hotel Terranova | Albert Hernàndez
Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:01h
L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya han anunciat aquest dimecres que el centre de menors no acompanyats (MENA) que la DGAIA volia traslladar de Sant Just Desvern a l'antic Hotel Terranova de Rubí no s'obrirà. 

Aquesta notícia es va donar a conèixer el passat mes de maig i va generar manifestacions de rebuig i a favor de l'acollida, així com múltiples crítiques a l'alcaldessa de Rubí per la gestió de l'alcaldessa amb el conflicte

Set mesos després, l'Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han arribat a un acord per substituir el centre de menors de l'antic Hotel Terranova en una residència de 15 places adreçat a noies adolescents, joves embarassades i mares menors d’edat amb infants de 0 a 3 anys. Aquest equipament té com a objectiu millorar les potencialitats i capacitats marentals d’aquestes joves per tal que puguin desenvolupar el seu rol maternal de la millor manera possible. També s’hi treballaran hàbits saludables, capacitats laborals, oportunitats i reptes per a una vida autònoma i programes per promoure la tornada a la família, sempre que sigui possible, en el moment de la sortida d’aquest recurs.

D'altra banda, també han anunciat que es posaran en funcionament diversos pisos d’un total de 16 places per a joves migrats sols d’entre 16 i 21 anys, repartits pels diferents barris de la ciutat. Aquests habitatges estan adreçats a joves que estan aprenent l’idioma, estan fent formació laboral i treballen per a la seva emancipació.

Els pisos de joves tutelats de 16 a 21 anys de com a màxim 8 places són serveis residencials amb equips educatius dirigits, en aquest cas, a joves migrats sols. En aquests serveis es posa especial èmfasi en l’acollida i el desenvolupament d’una xarxa comunitària i en l’acompanyament més enllà de la majoria d’edat per garantir la cobertura de les seves necessitats i, especialment, les oportunitats laborals i la seva regularització administrativa.

Segons la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Rubí "aquesta és la millor solució per a la ciutat, ja que permetrà oferir a la ciutadania un recurs bàsic d’atenció a noies, alhora que possibilitarà la corresponsabilitat entre ambdues administracions en l’acollida de joves migrats sols".