Terrassa instal·la un aparcament tancat per bicicletes a l’Estacio del Nord

Serà el segon espai d'aquestes característiques a la ciutat, ja que el primer es va instal·lar fa un any junt a l’estació de FGC de la Rambla d’Ègara

Una persona circulant en bici.
Una persona circulant en bici. | Arxiu
LaTorre
11 de desembre del 2019
L'Ajuntament de Terrassa ha començat els treballs d'instal·lació d'un aparcament tancat per a bicicletes a la sortida de l'Estació del Nord. El nou espai estarà situat al costat de la boca dels Ferrocarrils de la Generalitat i serà la segona instal·lació d'aquestes característiques a la ciutat, ja que el primer es va construir ara fa un any a l'accés de l'estació de FGC a la Rambla.

Segons fonts del consistori, l'objectiu d'aquest servei públic d'aparcament "universal i tancat" és doble: "potenciar la intermodalitat entre ambdós sistemes de transport i incrementar la seguretat en aquest aparcament de llarga durada".



El nou aparcament tindrà capacitat per a 50 bicicletes i 10 patinets, i funcionarà amb un sistema de registre i control d'accés mitjançant l'app gratuïta Pverde, disponible 24h al dia durant els 365 dies de l'any en català, castellà, anglès i francès. L'espai és vàlid per a tots els models de bicicletes i consta de dos nivells. També està dotat d'un sistema de detecció de presència per activar l'enllumenat interior i una bomba d'aire, així com eines per fer operacions bàsiques de manteniment i reparació. Plaques solars i un aerogenerador proporcionaran l'abastiment energètic.

Aquest nou servei, que s'emmarca dins del Pla de Mobilitat 2016-2021 de l'Ajuntament de Terrassa, forma part del desplegament progressiu d'aparcaments tancats de bicicletes, l'anomenat Tbicibox, ubicats a prop de les estacions de transport públic de la ciutat. Està previst que l'aparcament estigui enllestit aquest desembre i es posi en marxa el gener, després de les comprovacions oportunes.