Arriba a Terrassa l'obra «Òpera, de què vas?», que vol apropar el gènere a tots els públics

El periodista i comunicador Marcel Gorgori és el creador i presentador de l'espectacle.
El periodista i comunicador Marcel Gorgori és el creador i presentador de l'espectacle. | Cedida
LaTorre
10 de desembre del 2019

El Centre Cultural de Terrassa acollirà aquest dissabte l'espectacle "Òpera, de què vas?", un concert divulgatiu sobre el tòpic dels arguments operístics creat per Marcel Gorgori. Més de 150 artistes integren la l'obra, que apropa de manera distesa i divulgativa l'òpera, en un format apte per a tots els públics.

A "Òpera, de què vas?", Gorgori ofereix un programa on explica i demostra el paral·lelisme argumental entre l'òpera "La Traviata" i la pel·lícula "Pretty Woman", ja que segons explica el mateix director, "presenten el mateix argument". Gorgori explica que el musical "West side story", també presenta semblances amb "Romeu i Julieta". Amb aquests exemples, Gorgori vol demostrar que "els arguments del cine i de l'òpera són molt més pròxims del que pot semblar".

Aquest és el segon concert operístic que presenta Marcel Gorgori al Centre Cultural Terrassa sota la marca Simfonova. L'octubre del 2017 va presentar "La rebotiga de l'òpera", un concert on explicava allò que passa darrere del teló i que els espectadors no veuen o no saben.

Simfonova és una iniciativa impulsada pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, pel
director d'orquestra Daniel Antolí, i pel violinista Joaquim Garcia, que creen concerts de gran format, d'òpera i de música simfònica, en els quals, l'alta qualitat musical es complementa amb una sèrie de recursos comunicatius no habituals en aquesta mena d'espectacles.

L'existència d'un fil argumental que guia les diferents interpretacions, la feina de Gorgori com a presentador establint complicitat amb el públic des de l'escenari, i altres recursos com la projecció de videos en moments puntuals del concert, o un disseny de llums ajustat a la intenció de cada moment de l'espectacle, garanteixen l'interès i l'accés, tant del públic aficionat, com del neòfit.

"Òpera, de què vas?" tindrà lloc dissabte 14 de desembre a les 20h al Centre Cultural de Terrassa (Rambla Ègara, 340). Les entrades tenen un preu d'entre 28 i 32 euros i es poden adquirir a la Taquilla del CCT de dilluns a dissabtes de 16 a 20h, per internet o al telèfon 902 180 677.