El moviment veïnal del Vallès insta els ajuntaments a fer front comú contra els nous canvis del transport públic

Reclama la integració del bitllet senzill per fomentar l'ús del transport públic

Un tren a l'estació de Sabadell Parc del Nord
Un tren a l'estació de Sabadell Parc del Nord | Juanma Peláez
LaTorre
09 de desembre del 2019
La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès ha instat els ajuntaments de la comarca a fer front comú contra la modificació dels títols i tarifes dels transport públic. Han carregat contra aquesta modificació, anunciada la setmana passada per l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM), perquè distingeix usuaris “casuals” i “habituals” per aquelles que fan “menys de 30 viatges mensuals”.
 
Ha reclamant als consistoris vallesans que actuïn presentant al·legacions, ja que suposen una amenaça per a la ciutadania. L’entitat vallesana ha analitzat que el perfil majoritari de les persones que utilitzen l’actual T-10 “fan menys de deu” trasllats setmanals i, per tant, “que és el mínim a partir del qual el nou títol, T-Usual, seria rendible” per als passatgers.
 
A més, ha apuntat que la T-10 “es comparteix” i que ara amb el canvi “obliga cada persona a comprar bitllets individuals”, suposant així “un perjudici per a les famílies, tenint en compte quan la T-Casual s’incrementa un 11,27%, molt per sobre de l’IPC”. En aquesta línia, ha recordat també la pujada del bitllet senzill d’un 8,3%, “perjudicant de nou les classes populars, sense ni tan sols, atendre la reivindicació que estigui integrat”. D’aquesta manera, com ha continuat, “es pugui avançar amb fets cap a la fidelització del transport públic”.
 
La Coordinadora ha criticat que “s’hagi tornat a decidir sense tenir en compte” la població. Tanmateix, ha matisat que “es veu amb bons ulls” les condicions de la T-Usual a l’espera de tenir dades “per valorar el seu impacte real”, perquè és un model “reclamat des de fa temps” per entitats socials.