El govern de Terrassa, en desacord amb la revisió tarifària de l'ATM

L'alcalde, Jordi Ballart, creu que s'afegeix al greuge que suposa per a la ciutat ser ubicada a la zona tarifària 3

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una imatge d'arxiu | Anna Mira
Redacció
05 de desembre del 2019
Malestar al govern municipal de Terrassa per la revisió tarifària del transport metropolità anunciada ahir per l'ATM. L'equip de govern considera que aquesta pujada dels títols de transport, a més d'eliminar la possibilitat de compartir la T-10, tindrà un impacte negatiu entre Terrassa i el seu entorn.

El govern municipal lamenta especialment la pujada de les targetes que utilitzen aquelles persones que viatgen menys sovint. "L'ATM ha optat per un model tarifari que sembla destinat a penalitzar les persones que no es desplacen cada dia, però que representen un percentatge molt important del total de desplaçaments", ha lamentat Jordi Ballart, que creu que "moltes persones tornaran a optar pel transport privat, que és just el que s'hauria d'evitar".

L'alcalde, tot i que ha valorat positivament la rebaixa en els títols utilitzats pels viatgers diaris, però ha lamentat que es faci "a costa dels que no son diaris, fins i tot dels que es desplacen a una altra ciutat tres cops per setmana", ha afegit.

Ballart també s'ha referit al greuge que suposa que Terrassa estigui ubicada en la zona tarifària 3, considerant així que l'impacte del nou sistema tarifari "ve a afegir-se al problema de la zona tarifària, que la Generalitat es nega a canviar, i mentre seguim esperant la T-Mobilitat, que segons la Generalitat hauria de compensar, ni que sigui parcialment, la injustícia de les zones tarifàries, però que no fa més que endarrerir-se i comencem a dubtar si arribarà mai".

Al proper ple municipal es proposarà un acord tant per rebutjar la revisió tarifària - que s'ha d'aprovar al Consell de la Mobilitat el proper dia 10, i al Consell d'Administració de la mateixa ATM el dia 12 - com per tornar a reclamar la zona tarifària 2 per a la ciutat.