Tornen els Pastorets del Social, els més antics de Catalunya en la versió més popular

Enguany la programació comptarà amb 6 representacions compreses entre el 26 de desembre i el 6 de gener

Els Pastorets del Social arriben aquest any a la 99a edició.
Els Pastorets del Social arriben aquest any a la 99a edició. | El Social
LaTorre
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:38h

Els Pastorets del Social encapçalaran un any més l'agenda nadalenca del Teatre Principal de Terrassa. Enguany, l'actuació tindrà lloc els dies 26, 28, 29 de desembre i 1, 4 i 6 de gener, sempre a les 18.30 h.

Els Pastorets del Social són els més antics de Catalunya en la versió més popular de la tradicional representació de Nadal catalana: la que l'escriptor Josep Folch i Torras va estrenar el 1916 al Coliseu Pompeia de Barcelona. A Terrassa, aquesta representació arriba enguany a la seva 99a edició.
 

Els Pastorets del Social, el 1949. Foto: CCS


Tal i com explica el seu director, Joan Salvador, malgrat la versió original dura prop de 3 hores, la del Social en dura poc més de dues: compta amb una primera part d'1 hora i una segona d'1 hora i 10 minuts. Salvador, a més, remarca que "són fidels al guió original". L'actual director celebrarà enguany la seva 24a edició al capdavant de l'obra, i l'any que ve, tal com ell mateix ha destacat en declaracions a LaTorre "seria molt maco" fer coincidir la seva 25a edició com a director amb la del Centenari.

"Lluquet i Rovelló", com s'anomena aquesta versió dels Pastorets, va ser representada per primera vegada pel Social a Terrassa el 1921. El podi el comparteixen amb Calaf, que els celebra des de 1925, i Súria. De cara a la commemoració del centenari, Joan Salvador ha anunciat que s'ha creat una comissió especial "per a involucrar a la ciutat". Tanmateix, ha dit "ara es troben totalment concentrats en aquesta 99a edició", a la que estan tractant amb "molta cura i estima".

L'equip dels Pastorets del Social està format per més d'un centenar de persones entre actors, equip de maquillatge, cant coral, il·luminació i decorats, entre d'altres. Les entrades per a les actuacions ja estan disponibles a la web del Social amb un preu de 13€ pels adults i 9€ pels menors de 12 anys. També es poden adquirir presencialment a la secretaria del Social (Carrer Font Vella, 40) els dies feiners de 19:00 a 21:00 h. Una hora abans de cada funció es podran aconseguir a la taquilla del Teatre Principal.