Dia de la Constitució

Rubí tornarà a commemorar el Dia de la Constitució

L'Ajuntament celebrarà per quart any consecutiu un acte entorn a la Carta Magna espanyola, aquest dimarts a les 19h, amb una conferència a carrec de Joan Botella

per RubíTV, Redacció | 2 de desembre de 2019 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí tornarà a celebrar un acte entorn a la Constitució espanyola, pels volts del dia 6 de desembre, festiu estatal per la commemoració de l'aprovació del text l'any 1978.

Des de l'any 2016, i fruit d'un acord entre el govern del PSC i els grups municipals de Cs i PP, la ciutat organitza alguna mena d'esdeveniment per debatre sobre la Carta Magna.


Els dos primers anys es va organitzar un acte a l'aire lliure, en què diverses persones de partits polítics i entitats llegien fragments de la Constitució, però l'any 2018 es va optar per organitzar una conferència a la Biblioteca Mestre Martí Tauler; un format que es repetirà enguany.

El convidat serà Joan Botella, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i el títol de la conferència, La constitució i les seves possibles reformes?


La conferència serà a la biblioteca Mestre Martí Tauler, a les 19h.

Una celebració envoltada de polèmica

Des que es va assolir l'acord de commemorar el Dia de la Constitució a Rubí, tots els actes organitzats al seu voltant han estat envoltats de polèmica. L'any 2016, una sorollosa concentració de persones de diversos col·lectius - ERC, l'AUP, ICV, el PDECAT, les JERC, la JNC i Arran, entre d'altres - va boicotejar l'acte. El 2017, i en plena campanya electoral, les protestes dels col·lectius també van assumir molt de protagonisme durant la lectura dels articles de la Constitució.

És per això que l'any 2018, el Consistori va optar per un format més discret i va organitzar un acte a l'auditori de la Biblioteca, a càrrec del professor Tomás Peire, titulada Las constituciones democráticas como herramientas necesarias para garantizar los derechos y las libertades, la igualdad y el progreso. Evolución de la constitución española. ¿En qué punto nos encontramos?. La CUP, Arran i el CDR van tornar a fer acte de presència en aquest esdeveniment, desplegant una pancarta per protestar contra el "Règim del 78".

 

Participació