Una empresa de Terrassa participa en un projecte per normalitzar el consum alimentari d'insectes

L'estudi tindrà una durada de 48 mesos i compta amb un pressupost de 8,5 milions d'euros

LaTorre
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:00h
La mosca és un dels insectes protagonistes del projecte.
La mosca és un dels insectes protagonistes del projecte. | Xavier Martínez
L'empresa Leitat, fundada el 1906 i amb seu a Terrassa, participa al projecte SUSINCHAIN, integrat dins del programa europeu Horizon 2020 i que pretén incrementar el valor econòmic de la cadena de valor de la producció d'insectes i obrir nous mercats per l'alimentació animal i humana.

L'empresa terrassenca participa al projecte en el desenvolupament de tecnologies de 
processament de larves per a l'obtenció de farines proteíniques de qualitat i en el desenvolupament de productes alimentaris.

Al projecte s'investigaran tecnologies de criança i processat d'insectes a nivell pilot per les cadenes de valor d'espècies com la mosca negra, el grill i el cuc de la farina, tant per a pinso i alimentació humana. En concret, el projecte, que va començar l'1 d'octubre del 2019, pretén substituir un 10% de la proteïna animal amb proteïna d'insectes en pinsos i un 20% en dietes humanes.

L'estudi, que tindrà una durada de 48 mesos i compta amb un pressupost de 8,5 milions d'euros, està liderat per la Universitat de Wageningen (Països Baixos). A més, comptarà amb la participació de desenes d'universitats europees, entitats i empreses privades interessades en la peça d'estudi, com és el cas de la terrassenca Leitat.