societat

La FAVT denuncia una «anomalia participativa» en l'aprovació dels pressupostos a Terrassa

Demanen que el govern de Ballart rectifiqui tenint en compte les al·legacions dels Consells de Districte

per LaTorre, 1 de desembre de 2019 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d'Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) denuncia que el govern de TxT i ERC-Mes ha incomplert el reglament de participació ciutadana de la ciutat. En un comunicat, expliquen que abans d'aprovar els pressupostos i les ordenances, l'Ajuntament hauria d'haver fet la proposta als diferents Consells de Districte perquè aquests poguessin aportar els seus punts de vista.

Donada la situació que els Consells de Districte es constitueixen de nou a cada mandat, i quan es van aprovar els pressupostos i les ordenances, encara no estaven formats, des de la FAVT es demana a l'equip de govern que "tingui la voluntat política d'atendre les peticions dels Consells de Districte, per tal de poder introduir canvis en els pressupostos i ordenances sempre que tinguin el suport majoritari dels consells i que siguin raonables i justificables".


Consideren que "atendre aquesta petició es una bona manera de corregir l'anomalia participativa que s'ha produït i alhora un pas molt important en la millora de la participació ciutadana dels Consells de Districte perquè deixin de ser òrgans participatius en què, sovint, només s'escolta i com a màxim es presenten propostes que tenen poca incidència en la gestió municipal".

 

Participació