L’economia de la demarcació de Terrassa tindrà un creixement del 2% el 2020

La previsió de l’informe de conjuntura considera que la demanda interna i la inversió creixeran, però apunta que les exportacions podrien presentar una tendència a la baixa

Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa.
Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa. | Cedida
LaTorre
28 de novembre del 2019
L’economia de les poblacions de la demarcació de la Cambra de Comerç, Indústria i de Serveis de Terrassa manté la seva estabilitat per cinquè trimestre consecutiu, segons l’informe de conjuntura del tercer trimestre de 2019. Les previsions fins a final d’any denoten un lleuger increment i les dades fan preveure creixements per sobre del 2% al llarg de 2020.

Malgrat suposa una certa desacceleració en relació a creixements anteriors, el percentatge és especialment significatiu si es té en compte que les expectatives de creixement de la Comissió Europea per a la zona euro no superen l’1,2% per al pròxim any.

La major resistència al procés de desacceleració econòmica de la demarcació de la Cambra de Terrassa se sustentaria a la demanda interna i a la inversió, perquè les previsions també assenyalen que les exportacions poden presentar una tendència a la baixa, arrossegades per les exportacions de la indústria i del sector de l’automòbil i, a l’espera del que es pugui derivar del Brexit i les guerres comercials.

Pel que fa al nivell de confiança empresarial, s’ha situat en el tercer trimestre en un índex de 2,9 punts, el segon més baix des de 2015 i molt similar al registrat al quart trimestre de 2018, que va ser de 2,8 punts.

Segons la Cambra, aquesta evolució ve motivada perquè, encara que els empresaris confien en el manteniment estable de l’activitat econòmica fins a finals de 2019, creix de forma significativa el nombre dels que creuen que l’ocupació tindrà una evolució a la baixa i que els preus no afavoriran l’evolució dels seus negocis.

La major capacitat productiva de les empreses de la demarcació se situen els sectors de l’Alimentació, la Fusta / Paper i Equipaments. Per contra, el Tèxtil, la Indústria Química i el Metall es van situar per sota de la mitja. Les expectatives presenten una lleugera tendència global a la baixa.