salut

La investigació sobre la demència tanca el cicle de conferències «Dijous de Mútua»

Se celebrarà el dijous 28 de novembre a les 18h a l’edifici docent de MútuaTerrassa

per Redacció , 27 de novembre de 2019 a les 15:00 |
Les investigacions en el camp de la demència centren l'última conferència d'enguany del cicle de "Dijous de Mútua" que organitza MútuaTerrassa. Sota el títol “Demència: esperança en la investigació”, es farà aquest dijous 28 de novembre a les 18h a l'edifici docent de Mútua Terrassa. Anirà a càrrec de la Dra. Maria Teresa Buongiorno, metge adjunt al servei de Neurologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el Dr. Jerzy Krupinski, cap del mateix servei.

En el transcurs de la conferència ambdós experts abordaran la malaltia de l’Alzheimer -que actualment és la causa més freqüent de demència degenerativa- i explicaran quines són les afectacions més freqüents que pateixen els malalts.


La Dra. Buongiorno i el Dr. Krupinski també exposaran la situació actual en el desenvolupament de les tècniques que permeten detectar quina és l'acumulació patològica de la proteïna beta-amiloide així com el futur dels estudis farmacològics dirigits a destruir aquests cúmuls patològics de proteïnes, amb la finalitat d'alentir o aturar el procés degeneratiu.

El cicle "Dijous de Mútua" s'ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics d'actualitat i d'informar d'una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat. Aquesta divuitena edició va iniciar-se el passat mes d’abril i ha incorporat un total de 6 conferències.

 

Participació