La investigació sobre la demència tanca el cicle de conferències «Dijous de Mútua»

Se celebrarà el dijous 28 de novembre a les 18h a l’edifici docent de MútuaTerrassa

Redacció
27 de novembre del 2019
Les investigacions en el camp de la demència centren l'última conferència d'enguany del cicle de "Dijous de Mútua" que organitza MútuaTerrassa. Sota el títol “Demència: esperança en la investigació”, es farà aquest dijous 28 de novembre a les 18h a l'edifici docent de Mútua Terrassa. Anirà a càrrec de la Dra. Maria Teresa Buongiorno, metge adjunt al servei de Neurologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el Dr. Jerzy Krupinski, cap del mateix servei.

En el transcurs de la conferència ambdós experts abordaran la malaltia de l’Alzheimer -que actualment és la causa més freqüent de demència degenerativa- i explicaran quines són les afectacions més freqüents que pateixen els malalts.

La Dra. Buongiorno i el Dr. Krupinski també exposaran la situació actual en el desenvolupament de les tècniques que permeten detectar quina és l'acumulació patològica de la proteïna beta-amiloide així com el futur dels estudis farmacològics dirigits a destruir aquests cúmuls patològics de proteïnes, amb la finalitat d'alentir o aturar el procés degeneratiu.

El cicle "Dijous de Mútua" s'ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics d'actualitat i d'informar d'una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat. Aquesta divuitena edició va iniciar-se el passat mes d’abril i ha incorporat un total de 6 conferències.