Acció de la PAH de Terrassa per regularitzar la situació de 14 famílies ocupes

L'associació ha assistit aquest matí en grup a diverses entitats bancàries del centre de Terrassa per reclamar un habitatge digne i legal pels afectats

Alguns dels afectats mostren la documentació entregada a les oficines del Banc Santander, aquest matí.
Alguns dels afectats mostren la documentació entregada a les oficines del Banc Santander, aquest matí. | Marc Solé
Marc Solé
27 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:21h
La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) de Terrassa ha dut a terme aquest matí una contundent resposta a la constant negativa d'algunes entitats bancàries de proporcionar lloguers a persones que ocupen habitatges de la seva propietat. Una trentena d'afectats han assistit en grup a les oficines dels bancs en qüestió per exposar els seus casos i entregar la documentació per tenir accés a pisos protegits.
 
Aquesta acció, que ha tingut lloc a les oficines de Santander, Bankia, Cajamar i BBVA del centre de Terrassa, pretén dotar d'una llar digna i legal a una quinzena de famílies terrassenques que actualment es troben en situació d'ocupació per impagament. Segons fonts de la PAH, l'atenció dels responsables de les oficines ha estat "cordial i amable". Tot i això, com que denuncien que "els bancs sempre fan el mateix", en aquesta ocasió han aportat un aval firmat pels components de l'associació.

Aquest any, la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques ha aturat una trentena de desnonaments a Terrassa, 3 d'ells aquest novembre. Per això, reclamen pisos de protecció oficial per a les famílies afectades, ja que "així no es pot viure". A més, l'associació ha criticat molt l'actuació de l'Ajuntament de Terrassa, al que han acusat de "no prestar gaire ajuda", ja que "la majoria de desnonaments els ha d'aturar la PAH a la mateixa porta de l'edifici".
 

Un representant del Banc Santander atén als afectats que s'han personat aquest matí a les oficines de l'entitat al Carrer Major de Terrassa Foto: Cedida


Veus de la PAH, han assegurat que sí la contestació dels bancs no és favorable, "aniran a la lluita com sempre han fet". L'associació espera rebre una resposta els dos mesos vinents, i en cas de no rebre'n una "com sol passar", des de la Plataforma han avisat que duran a terme accions similars a la d'aquest matí. A més, veus de la PAH, han assegurat que sí la contestació dels bancs no és favorable, "aniran a la lluita com sempre han fet".