especial 25-N

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa exigeix una psicòloga i una advocada de guàrdia a Casa Galèria

Consideren inacceptable que hi hagi dones que han d'esperar mesos per ser ateses després d'haver patit agressions sexuals

per Anna Mira, Terrassa | 26 de novembre de 2019 a les 14:09 |
Roda de premsa del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'endemà del dia per la lluita contra la violència a les dones, el Comitè de Vaga Feminista de Terrassa ha alçat la veu per denunciar la falta de recursos que es destinen a Casa Galèria, un espai de servei per ajudar a dones maltractades. Sense qüestionar la feina dels professionals que hi treballes, que asseguren que és exemplar, consideren que no s'hi destinen prou diners ni mitjans per atendre les dones que en molts casos arriben a través del Comitè de Vaga.

És per això, que les membres del Comitè han demanat una reunió que consideren "urgent" amb la responsable de polítiques de gènere, Núria Marín, per posar-li sobre la taula algunes de les propostes que van sortir de l'assemblea oberta que es va fer després del segon assassinat masclista a la ciutat, el passat mes de juliol.


Entre les propostes destaca, per exemple, garantir una advocada i una psicòloga permanent les 24 hores del dia per atendre tots els casos sigui l'hora i el dia que sigui. Alhora demanen millorar l'abast i la difusió del servei que ofereix Casa Galèria, perquè manifesten que està "massa invisibilitzat" a la ciutat. També consideren imprescindible obrir un servei d'informació i atenció a les dones a tots els districtes, començant pels barris més perifèrics.

En un any, el Comitè de Vaga Feminista de la ciutat ha acompanyat una trentena de casos de dones, on també hi ha menors, perquè no estiguin soles. Una tasca però, que més enllà de la seva bona voluntat, exigeixen que pugui assumir l'Ajuntament de Terrassa destinant-hi més recursos.

 

Participació