Surt a la venda la 8a edició del Calendari de la Cultura Popular de Terrassa

L'edició del 2020 podrà ser adquirida en entitats culturals i llibreries d'arreu de la ciutat amb un preu de 8€

Presentació de la 8a edició de l Calendari de la Cultura Popular de Terrassa 2020.
Presentació de la 8a edició de l Calendari de la Cultura Popular de Terrassa 2020. | Marc Solé
Marc Solé
26 de novembre del 2019
Aquest matí la Casa Soler i Palet del centre de Terrassa ha acollit la presentación del Calendari de la Cultura Popular de Terrassa 2020, que enguany ja arriba a la vuitena edició. A l'acte hi ha participat la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Mª Rosa Boladeras, Nebridi Aróztegui, fotògraf de l'edició, Aniol Galí, president de la Cultura Popular de Terrassa i Artur Moncal, vicepresident de la mateixa associació.

Rosa Maria Boladeras, en representació del Govern Municipal, ha tingut un record pels col·lectius "de totes les branques que viuen la cultura popular", als qui ha volgut donar les gràcies per la "feina que fan per la ciutat".
 
 

Presentació de la 8a edició de l Calendari de la Cultura Popular de Terrassa 2020. Foto: Cedida

Aniol Galí, president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa ha assegurat que aquest calendari és una "bona agenda" per tota aquella gent que estima la cultura. A més, ha volgut destacar la paritat en el recull fotogràfic, la qual dona "una imatge oberta, participativa i plena" de l'avenç de la cultura popular.

Aróztegui, que per segon any consecutiu ha estat el fotògraf escollit per a realitzar les fotos del calendari, ha descrit la peça com a un calendari "imprescindible per tot terrassenc". Respecte a la selecció de les imatges, ha afirmat que es tracta d'una tasca complicada, ja que no hi poden aparèixer tots els col•lectius. Tanmateix, ha recordat que "s'intenta que hi surtin totes per igual edició rere edició".
 

Presentació de la 8a edició de l Calendari de la Cultura Popular de Terrassa 2020. Foto: Marc Solé


Al calendari d'enguany hi apareixen una setantena d'activitats representatives de diferents col·lectius terrassencs. A l'edició d'enguany, la portada és protagonitzada per una activitat dels Bastoners de Terrassa al Raval de Montserrat. A la part superior de la imatge hi apareix escrit en groc "viu la Cultura Popular", acompanyada d'un gran "2020". En aquesta línia, Moncal ha recordat que l'edició d'aquest any vinent compta amb alguna variació en el disseny: tapa més gruixuda i una anella per penjar-lo amb seguretat.

Com en les edicions anterior, hi apareixen activitats relatives als Castells, les sardanes, els diables, bastoners i gastronomia catalana, entre d'altres. També hi són marcats els canvis d'estació, les fases llinars i les Diades dels diferents col•lectius. L'edició del 2020 tindrà un tiratge d'uns 500 exemplars i podrà ser adquirida a les entitats i diverses llibreries de la ciutat per un preu de 8€.