Xènia Albà és la nova presidenta d’ERC Terrassa

L’assemblea local ha renovat l'executiva amb la voluntat de transformar la política a la ciutat

Xènia Albà en el seu discurs com a nova presidenta d'ERC Terrrassa.
Xènia Albà en el seu discurs com a nova presidenta d'ERC Terrrassa. | Cedida
LaTorre
26 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:39h
L'assemblea local d'ERC ha decidit, per un ampli consens, que Xènia Albà esdevingui la nova presidenta de la formació local. Els militants han escollit aquest dilluns al vespre, amb el 95% dels vots, una nova executiva local del partit amb Albà al capdavant. Així, l’enginyera en telecomunicacions, número sis en les llistes en les passades eleccions municipals i amb una intensa vinculació amb el partit en els darrers anys, pren el relleu així a Carles Caballero, qui deixa el càrrec després de sis anys de dedicació. 

En el seu discurs Albà ha considerat que "ens calen noves mirades i noves maneres de fer i treballar, canviar el significat de fer política i que a aquesta paraula s'hi associïn altres adjectius, adjectius associats a les maneres de fer de les dones".

Així, la voluntat de canvi i transformació de la secció local en aquesta renovació s’ha fet notar en l’Assemblea, amb una participació de prop de 90 persones i on els discursos han apuntat als grans reptes que la formació té per davant, no només per consolidar la bona posició que el partit té actualment a la ciutat, sinó també per portar noves maneres de fer política a Terrassa.

Una altra de les cares de la nova executiva és Montserrat Font qui a partir d’ara també adjunta a la presidència. Fent referència a l’Assemblea de dones d’Esquerra Terrassa, creada fa dos anys, com a punt d’inflexió d’una secció local que en els darrers anys ha començat un procés de transformació per fer valer la igualtat i la diversitat a la política terrassenca i que ara es vol impulsar exponencialment.

Albà doncs té la voluntat expressa de seguir la recomanació de la Marta Rovira i de fer una passa més en política, situant dones en lloc de decisió per avançar amb una nova mirada cap a la voluntat d’apropar el partit a tota la ciutat i a tota la seva gent. 

Per la seva banda, el president sortint, Carles Caballero ha resumit la seva presidència com un honor i el seu “gra de sorra per assolir els objectius compartits: la llibertat i la justícia social” i també ha desitjat a la nova executiva poder treballar per fer de  Terrassa punta de llança en la defensa d'aquests objectius.