Cultura

Aquestes són les activitats de la Setmana del Tèxtil de Terrassa

Una mitja dotzena d'activitats ompliran la Setmana, que pretén commemorar l'estreta relació de la ciutat amb l'activitat tèxtil

per LaTorre, Redacció | 25 de novembre de 2019 a les 16:00 |
Vist exterior de la seu de l'ESEIAAT. | UPC Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Taula del Tèxtil és un grup de treball format per entitats i associacions empresarial del sector tèxtil, l'ESEIAAT (Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa) i l'INTEXTER (Institut d'Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial) que té com objectiu promocionar i potenciar els estudis de l'àmbit d'Enginyeria Tèxtil, dins un marc de col·laboració empresa-universitat. En el marc d'aquests objectius han organitzat la Setmana del Tèxtil de l'ESEIAAT, una sèrie d'activitats relacionades amb aquest àmbit industrial i de l'enginyeria.

Obrirà la Setmana l'Associació d'Enginyeria de l'ennobliment Tèxtil de Terrassa (AEETT), que lliurarà el premi ITMA 2019 a Montserrat Rafel el dia 25 a les 15 a la Sala de Conferències de l'Edfici Històric de l'ESEIAAT (c/Colom 1. Terrassa). A continuació, en el mateix lloc, Joan Novell, de l'empresa AUXICOLOR, impartirà la conferència "Estampació digital amb pigments".


El dimarts dia 26 a les 12,30h serà el torn Jordi Brossa, de l'empresa JENEALOGIA, qui parlarà a la sala de conferències de l'Edifici Històric de l'ESEIAAT sobre la deshidratació dels pantalons texans.El mateix dia 26 a partir de les 15h tindrà lloc una visita guiada a l'empresa Pont Aurell i Armengol (c/Camí de la font de les canyes. Terrassa), especialitzada en la fabricació de teixits no teixits.

El dimecres dia 27 de novembre, a les 12h, el Sotsdirector de Qualitat de l'ESEIAAT, Jorge Macanas, presentarà a la Sala de Conferències de l'Edifici Històric de l'ESEIAAT el nou programa de Beques de la Taula Tèxtil. Seguidament, a les 12,30h, Agustí Escarré de l'empresa EAS, impartirà la conferència " Indústria Tèxtil, pioners de la Indústria 4.0" .


I per cloure aquesta Setmana del Tèxtil, l'Institut d'Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial (INTEXTER) de la Universitat Politècnica Barcelona Tech (UPC) ha organitzat una visita guiada a les seves instal·lacions amb el seu director Enric Carrera. Serà el dia 28 de novembre a les 15,30h (c/colom -15. Terrassa)

 

Participació