Incendis forestals

La prevenció d'incendis als boscos de Matadepera, premiada per la Diputació de Barcelona

L'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera ha estat guardonada per la seva tasca contra els focs forestals al municipi

per LaTorre, Redacció | 25 de novembre de 2019 a les 14:00 |
Dues unitats de les ADF. | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2019 de la Diputació de Barcelona han guardonat a l'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera pel projecte Ampliació de les zones d'actuació del Pla de prevenció d'incendis forestals del municipi, i la Federació d'ADF del Penedès Garraf pel projecte "El bosc i l'Hort de les escoles". Els premis s'han lliurat aquest dissabte al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca en un acte que ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, acompanyada de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Lloca.

En aquesta edició, el Premi Honorífic, destinat a reconèixer la trajectòria d'una persona vinculada a les ADF al llarg de la seva vida ha estat per a Jaume Gallofre i Gabarró de l'ADF Terrassa, impulsor de l'Agrupació de Voluntaris de Terrassa després de l'incendi al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac de 1986 i des de llavors ha participat en totes les campanyes d'estiu i en la elaboració de cartografia de la comarca del Vallès.


En l'acte de lliurament, la presidenta Núria Marín ha felicitat a les ADF premiades, recordant el treball que aquestes entitats voluntàries realitzen en la prevenció d'incendis forestals,nascudes després dels grans incendis del juliol de 1994 a les comarques de la Catalunya Central. "Des d'aleshores –ha recordat Núria Marín– hem fet un gran salt endavant en la prevenció dels incendis forestals i hem reduït significativament tant el ris d'incendis com la superfície cremada. En aquest sentit, podem, podeu, estar ben satisfets per la part que us toca d'aquest èxit".

Marín també ha ressaltat que "el territori de Barcelona és emblemàtic del futur que es dibuixa davant el canvi climàtic: tenim una regió metropolitana densament urbanitzada, molt poblada i amb un fort lideratge econòmic, al costat d'un extens territori forestal de gran valor paisatgístic i que actua com a pulmó natural. Créixer de manera sostenible, sense causar danys ecològic irreparable, és la filosofia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible assenyalats per Nacions Unides per a 2030 i que són la divisa del nou mandat de la Diputació de Barcelona".


Un total d'onze projectes optaven a aquesta 23 edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals que la Diputació de Barcelona convoca anualment amb l'objectiu de guardonar la tasca que realitzen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), les Federacions d'ADF i les persones que en formen part. Els premis lliurats són el Jordi Peix per al millor projecte d'informació i sensibilització i el Rossend Montané per al millor projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d'incendis forestals, tots ells projectes presentats per ADFs o Federacions d'ADF de la demarcació de Barcelona. Cada premi està dotat amb 11.000 euros.
 

 

Participació