El Portal de Sant Roc fa créixer la tensió entre el PSC i Tot per Terrassa

Vega va retreure que el govern de Ballart vol convertir aquesta qüestió "en un enfrontament polític, quan és una qüestió de ciutat, que preocupa molt a la gent, en la que caldria anar tots junts"

Alfredo Vega i Marc Armengol (PSC) durant la roda de premsa.
Alfredo Vega i Marc Armengol (PSC) durant la roda de premsa. | PSC Terrassa
LaTorre
25 de novembre del 2019
El grup municipal del PSC de Terrassa va dur a terme divendres una roda de premsa per tal d'aclarir les informacions relatives al Portal de Sant Roc. El seu president, Alfredo Vega, es va mostrar convençut que en tot moment "van actuar amb responsabilitat" i va demanar al govern de Tot per Terrassa que rectifiqui: "No ens poden acusar de manca d'acció, ni de deixadesa de les nostres funcions, encara menys en un tema tan important de seguretat com aquest". En aquest sentit, Vega va retreure al govern de Ballart que vulgui convertir aquesta qüestió "en un enfrontament polític, quan és una qüestió de ciutat, que preocupa molt a la gent, en la que caldria anar tots junts".

L'actual portaveu del grup socialista i extinent d'alcalde de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va afegir: "Hem fet les coses bé. Teníem quatre informes de la UPC i sempre vam fer cas de les recomanacions tècniques que se'ns feien des dels serveis municipals amb qui confiem plenament".

El socialista va recordar que va ser el govern del PSC "el que va prendre i efectuar la major part de les mesures de seguretat, com la col·locació de barreres físiques per impedir la circulació de vehicles pesants per sobre de la coberta, la col·locació de puntals, en dues ocasions, per reforçar els forjats interiors i la coberta de l'aparcament, la prohibició de la circulació de la Cavalcada de Reis i de la Rua de Carnestoltes pel Portal de Sant Roc, substituir els camions de recollida d'escombraries per vehicles menys pesants o la modificació de la circulació pel centre, entre d'altres".

Paraules polèmiques

D'altra banda, durant la roda de premsa, els socialistes també van fer referència als fets
ocorreguts en la darrera Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat en la que la
Tinenta d'Alcalde, Lluïsa Melgares, va acusar a Armengol primer d'irresponsable i després, de "masclista". Segons Vega, "creiem que és un insult molt greu, que danya l'honorabilitat d'un regidor. Ens preguntem què hagués passat si la situació s'hagués produït a la inversa". A més, Vega va afirmar que Ballart "no ha estat a l'alçada i ha demostrat que no és l'alcalde de tots".

Per la seva banda, Marc Armengol va declarar sentir-se "dolgut per aquesta situació injusta" i va explicar que l'ha afectat a nivell personal. Pel regidor socialista, "masclista és una de les coses que pitjor et poden dir com a home, ja que implica unes connotacions molt greus".

El Grup Municipal Socialista va concloure la compareixença demanant tan a Lluïsa Melgares  com a Jordi Ballart que rectifiquin i demanin disculpes públicament. En cas que això no es produeixi, el PSC portarà el tema a la propera Junta de Portaveus en la que demanaran que hi assisteixi l'alcalde. El Grup no descarta emprendre altres tipus d'accions que consideri pertinents "fins que aquest fet no es clarifiqui".