Terrassa inicia les obres de millora de tres punts calents de la ciutat

Aquestes obres, que tindran lloc als barris de Can Palet i Roc Blanc, volen facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda i millorar l’accessibilitat a l’espai públic.

Cruïlla entre la Carretera de Montcada i el Carrer del Miño, on hi ha programada una de les obres de millora.
Cruïlla entre la Carretera de Montcada i el Carrer del Miño, on hi ha programada una de les obres de millora. | Google Street View
LaTorre
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:13h
L'Ajuntament de Terrassa comença aquesta setmana diferents obres de millora de la seguretat viària i l'accessibilitat a tres cruïlles, concretament als barris del Roc Blanc i de Can Palet. L'execució d'aquests treballs s'emmarquen en l'objectiu de l'Ajuntament de facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda i millorar l'accessibilitat a l'espai públic.

El projecte, que forma part del Programa d'Inversions de Districtes 2018 i del Programa Terrassa Barris en Marxa 2019, contempla fer treballs d'eliminació dels desnivells actuals dels paviments, ampliacions de voreres i la construcció d'una plataforma elevada.

Una de les actuacions consisteix en l'ampliació de la vorera i la millora del pas segur de vianants a la cruïlla de la carretera Montcada amb el carrer del Miño. Es construirà un eixamplament de la vorera al carril lateral de la carretera de Montcada i un pas de vianants regulat semafòricament. El pressupost d'aquestes obres és de 28.435 euros i s'executarà en un termini de dos mesos, a càrrec de l'empresa Civil Stone, SL.

També a la carretera de Montcada s'està construint una plataforma d'obra per crear una nova parada d'autobús i adequar l'accessibilitat a la mateixa des de la vorera situada entre els carrers del Segura i de l ́Ebre. El pressupost d'aquesta actuació és de 44.536 euros, s'executarà en un termini d'un mes i va a càrrec de l'empresa Ibergestión Construcciones y
Obras, SA.

La tercera de les actuacions consisteix en la millora de la seguretat viària a l'entorn escolar de l'Escola Ponent, entre el carrer de Rafel de Campalans, la carretera d'Olesa i el carrer de Palet i Barba. Els treballs consisteixen en la formació d'una plataforma elevada de paviment asfàltic i la formació d'unes orelles laterals amb paviment de panot per aconseguir pacificar el transit en l'accés al centre educatiu. El pressupost és de 38.629,33 euros, s'executarà en un termini d'un mes i va a càrrec de l'empresa Aixal Terms, SL. Consulteu aquí les localitzacions exactes de les obres al mapa de Terrassa.