Terrassa commemora el dia per eliminar la violència envers les dones amb concentracions simultànies

També es farà una acció visual i una marxa de torxes no mixta

Manifestació feminista.
Manifestació feminista. | Adrià Costa
LaTorre
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:35h

Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones i Terrassa ha organitzat diferents actes durant el dia a la ciutat. En concret, l’Ajuntament de Terrassa convoca concentracions simultànies a tots els districtes a les 19h. Als set actes simultanis es farà lectura d'un manifest, un minut de silenci en memòria de les víctimes i diferents activitats reivindicatives amb la implicació de diverses entitats del territori.

Està previst que l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora del Districte 2, Lluïsa Melgares, participarà a la concentració d’aquell districte, que tindrà lloc davant el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig.

Per la seva banda, la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, participarà en la concentració del Districte 7, al Casal Cívic de Can Parellada, juntament amb la presidenta del Consell Municipal del Districte, Josefina Merino. Al Districte 1, la concentració es farà a l’atri de l’Ajuntament amb la presència de la presidenta del Consell Municipal del Districte, Rosa Boladeras.

Al Districte 3 es farà davant el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera amb la presència de la presidenta del Consell Municipal del Districte, Mónica Polo. Al Districte 4, al Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany amb la presència de la presidenta del Consell Municipal del Districte, Jennifer Ramírez.

Al Districte 5 es farà al Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer amb la presència del president del Consell Municipal del Districte, Xavier F. Rivero i al Districte 6, a la plaça del Primer de Maig, amb la presència del president del Consell Municipal del Districte, Noel Duque.

L’Ajuntament de Terrassa i la Comissió 8 de març organitzen mensualment, cada dia 25, una concentració davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig contra la violència masclista i donar suport a les dones que la pateixen. El mes de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, la convocatòria és descentralitzada per tal d’afavorir la participació a tota la ciutat.

Per la seva banda, l'assemblea de Dones d'ERC de Terrassa ha convocat a les 17h a la plaça Vella per fer propostes contra la violència masclista a través d'una acció visual.

Imatge de la parada instal·lada durant la Cursa/Caminada contra la Violència de Gènere de Castellbisbal. Foto: Cedida / Aleix Mateu Falguera

A Matadepera es farà la lectura del Manifest Institucional del 25-N a les 12 hores a la plaça de l'Ajuntament. A Castellbisbal a partir de les 17.30 hores, i amb la col·laboració del Col·lectiu Roja Llavor, la Plaça de l’Església acollirà tot un seguit d’activitats de sensibilització i en suport a les dones víctimes de la violència masclista i es reservarà un espai on tothom podrà deixar constància del seu testimoni, de la seva vivència o del seu rebuig.

La regidora d’Igualtat, Melania Solís, ha explicat que “amb el lema Drets per a tothom volem sensibilitzar i conscienciar entorn a les desigualtats encara existents en diferents àmbits de la societat” a la vegada que “aquest lema ens ha de permetre visualitzar molt clarament i de forma contundent la lluita per a l’erradicació de la violència vers les dones”.

Marxa de torxes no mixta

Per la seva banda, el comitè de vaga feminista de Terrassa ha convocat una marxa de torxes no mixta per aquest dilluns sota el lema "emergència feminista". La convocatòria és a les 20 h a la plaça de la Dona Treballadora i es demana a les manifestants que es vesteixin amb roba negra. En un acte previ a la jornada, unes 90 dones han participat aquest diumenge 24 de novembre a la performance amb la voluntat de teixir una xarxa de sororitat i resistència.